ΣΥΡΙΖΑ: Υποκρισία της ΝΔ σχετικά με το ονοματολόγιο της πΓΔΜ

Για πρωτοφανές πολιτικό και διπλωματικό ατόπημα, το οποίο αναδεικνύει πλήρως τη διγλωσσία και τον καιροσκοπισμό της ΝΔ.

Για πρωτοφανές πολιτικό και διπλωματικό ατόπημα, το οποίο αναδεικνύει πλήρως τη διγλωσσία και τον καιροσκοπισμό της ΝΔ, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την εξωτερική πολιτική της χώρας, δηλαδή την επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ.

"Την ίδια στιγμή που η ΝΔ και

ο επικεφαλής της, Κυριάκος Μητσοτάκης, απορρίπτουν οποιαδήποτε λύση του θέματος, υποχωρώντας από την εθνική θέση που είχε διαμορφωθεί το 2008, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο η ΝΔ είναι μέλος, υποστηρίζει με πλήρη επισημότητα εκδηλώσεις που αναφέρουν τη γείτονα χώρα με το όνομα “Μακεδονία”. Συγκεκριμένα, στο φυλλάδιο της καμπάνιας με τίτλο “Brussels tastes the Balkans”, που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στις Βρυξέλλες με την υποστήριξη του ΕΛΚ και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην οποία συμμετέχουν 9 εστιατόρια από 9 χώρες των Βαλκανίων, η πΓΔΜ αναφέρεται με το όνομα “Μακεδονία”" σημειώνει με νόημα το Γραφείο Τύπου.

υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας σε ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την εξωτερική πολιτική της χώρας, δηλαδή την επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ, αγγίζει το όριο της προκλητικότητας" καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα