ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου - Τι θα κάνει το Μαξίμου με Κουντουρά

Σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο του Μαϊου.

Σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα. «Ψίθυροι» υπάρχουν και για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή αλλά και για την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η οποία δήλωσε ότι θα ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε

θέση της ζητήσει το κόμμα. Πιθανότατα, το παρόν θα δηλώσει και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κώστας Αρβανίτης αλλά και ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Παράλληλα, σενάριο θέλει την Λούκα Κατσέλη να είναι υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές ενώ πιθανότητες συγκεντρώνει και ο πρώην υπουργών Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης αλλά και η κ. Ρεπούση.
Όπως και να έχει, αυτή και η επόμενη εβδομάδα θα μας κάνει σοφότερους για τις αποφάσεις που θα πάρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θέλει το καλύτερο αποτέλεσμα ενόψει και των εθνικών εκλογών.

Η Κουντουρά

Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, άπλωσε χείρα βοηθείας και αποτέλεσε τον έξτρα βουλευτή για την κυβέρνηση, για να μην απολεσθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε αυτό το ενδεχόμενο δημιουργείται ζήτημα και πρέπει να υπερκαλυφθεί. Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε το 2014, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, για να συμμετέχουν σε ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει πρώτα να παραιτηθούν από την βουλευτική τους ιδιότητα. Στο Μέγαρο Μαξίμου ψάχνουν τρόπο για να ξεπεραστεί αυτός ο κάβος, με την κατάθεση τροπολογίας να θεωρείται πιθανή. Πιθανή σε αυτή την περίπτωση θα είναι και η αντίδραση πολλών βουλευτών καθώς η περίπτωση τροπολογίας θεωρείται από πολλούς «χαριστική» και μάλιστα για βουλευτή που προέρχεται από την Δεξιά.

Άσσος στο μανίκι ο Θεοχαρόπουλος

Με την Έλενα Κουντουρά θα φιγουράρει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργείται ζήτημα για την κυβέρνηση καθώς θα απολεσθεί η πλειοψηφία των 151. Σε περίπτωση που τελικά δεν κατατεθεί τροπολογία από την κυβέρνηση, άσσος στο μανίκι της κυβέρνησης θα είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος διεγράφη από το ΚΙΝΑΛ και δηλώνει επίσημα της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα