ΣΥΡΙΖΑ: Στροφή στην καθημερινή κλιμακούμενη ακρίβεια παντού με ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση

Ολομέτωπη επίθεση ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση με αρχή την ενεργειακή κρίση, τον πληθωρισμό και το κύμα ακρίβειας. Στην καθημερινότητα και τα προβλήματά της ρίχνει το βάρος η κυβέρνηση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί η άποψη ότι ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ κοροϊδεύουν τον κόσμο, δεν μπορούν καν να ακούσουν,

να αντιληφθούν την αδυναμία νοικοκυριών και επιχειρήσεων να βγάλουν το μήνα, όσο αυτοί συνεχίζουν με τους φίλους τους και τους ημέτερους το «πάρτι» και τη μεγάλη ζωή με το δημόσιο χρήμα.

Θεωρούν ότι το κύμα ακρίβειας γιγαντώνεται όλο και περισσότερο, βάζοντας δύσκολα στην κυβέρνηση. Πρόκειται για μία συνθήκη που όπως λένε είναι συνεχώς κλιμακούμενη και την οποία θα την βρίσκει συνεχώς μπροστά της η κυβέρνηση.

Ο πληθωρισμός στη χώρα μας είναι άνω του 12%, σταθερά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και με τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικά στελέχη πανηγυρίζουν για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, την ώρα που ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς και αυτοί απλά επιδοτούν μέσα από τα αυξημένα έσοδα του ΦΠΑ την αισχροκέρδεια, μεταφέροντας τα χρήματα από την αφαίμαξη των πολιτών στις τσέπες της ΔΕΗ και των παρόχων.

Προσθέτουν πως την ώρα που το πετρέλαιο κίνησης έχει φτάσει την τιμή της βενζίνης και τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ έχουν πάρει νέα αύξηση 10%, η κυβέρνηση καταφέρνει με τις επιλογές της να κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

Μάλιστα κατηγορούν τον πρωθυπουργό πως εκμεταλλεύεται την ακρίβεια που αυξάνει τα φορολογικά έσοδα και φτωχοποιεί νοικοκυριά και εργαζόμενους.

Με αυτό το κύμα ακρίβειας να σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και το 2023 το οποίο προβλέπεται ακόμα δυσκολότερο, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει τις προτάσεις του για περιορισμό της ακρίβειας και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των νοικοκυριών.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα είναι δύο φορολογικά μέτρα τα οποία μπορούν να ευνοήσουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, συνδυαστικά με τις προγραμματικές δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ (αφορολόγητο για όλους στα 10.000 ευρώ, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, ρύθμιση με πρόβλεψη διαγραφής για πανδημικά χρέη, αύξηση κατώτατου στα 800 και μηχανισμός τιμαρηθμικής προσαρμογής, αναδρομικά και 13η για συνταξιούχους).

Μάλιστα, πολλά από τα παραπάνω μέτρα βρίσκονται στην εργαλειοθήκη που έχει προτείνει η Κομισιόν και έχουν εφαρμοστεί από μία σειρά από χώρες της ΕΕ, όμως, όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ «η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να μην τα λαμβάνει, ενώ έλαβε μέτρα που ευνοούν τα ανώτατα εισοδήματα».

#ΣΥΡΙΖΑ #ΑΚΡΙΒΕΙΑ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Στροφή,syriza, strofi