ΣΥΡΙΖΑ: «Στο τραπέζι» υποψηφιότητα Τσακαλώτου «ευρύτερης απεύθυνσης»

"Η υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλωτου είναι στο τραπέζι, είναι ζωντανή, τη σκεφτόμαστε σοβαρά".

Με αυτά τα λόγια συνοψίζουν στελέχη της «Ομπρέλας» την εξαντλητικά μακρά συζήτηση που έγινε τα προηγούμενα τρία απογεύματα στην πανελλαδική συνεδρίαση της τάσσης, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και με στόχο να αποφασιστεί η στρατηγική της στις διαδικασίες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκαθαρίζουν, πάντως, πως η όποια απόφαση θα είναι εν τέλει προσωπική επιλογή

του κυρίου Τσακαλώτου και ότι «είναι ο ίδιος που τελικά θα αποφασίσει».

«Απεύθυνση πέρα από την ομπρέλα»

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν έγκειται στο ότι όντως υπάρχουν σκέψεις για ανεξάρτητη υποψηφιότητα Τσακαλώτου, καθώς αυτό ήταν ήδη γνωστό. Η πραγματική είδηση στη διαρροή αφορά τους λόγους για τους οποίους, παρά τις συλλογικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, τελικά του έχει δοθεί το «ελεύθερο» να αποφασίσει ο ίδιος. Όπως εξηγούν στελέχη της τάσσης, η προσωπική επιλογή έχει να κάνει με το γεγονός πως στην τριήμερη συζήτηση τέθηκε ως μείζον στόχος η υποψηφιότητα θα πρέπει να έχει «απεύθυνση πέρα από την Ομπρέλα», κάτι που μόνο ίδιος με το προσωπικό του κύρος μπορεί να πετύχει. Με άλλα λόγια, μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Τσακαλώτου δεν θα έχει τον χαρακτήρα τασσικής καταγραφής, αλλά θα επιδιωχθεί να προσλάβει ευρύτερη δυναμική. Θα φανεί, βεβαίως, στην πράξη αν το προφίλ του αξιόπιστου, τεχνοκράτη και έμπειρου πολιτικού που διαθέτει το εν λόγω πρόσωπο, θα μπορέσει να εξελιχθεί και σε προφίλ ηγέτη.

Στηρίξεις προσώπων εκτός τάσσης, αλλά και εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως, πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, ο κύριος Τσακαλώτος, βρίσκεται σε επαφή με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως με πρόσωπα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης 2015-2019, που δεν έχουν σχέση με την Ομπρέλα και ίσως να στήριζαν την υποψηφιότητα του. Αντίστοιχες κινήσεις δεν αποκλείονται, δε, και από πρόσωπα εκτός κόμματος, με δεδομένο ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών θεωρείται αξιόπιστος συνομιλητής σε σημαντικούς παράγοντες της αγοράς, της ακαδημαϊκής κοινότητας ή ακόμη και στο εξωτερικό. Βεβαίως, ανάλογη κινητικότητα αναμένεται να καταγραφεί και από άλλους υποψηφίους για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα από την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία, πέραν της προσωπικής της αίγλης, φέρεται να υποστηρίζεται και από τον Αλέξη Χαρίτση, που έχει επαφή με θεσμικούς παράγοντες της αγοράς λόγω του χαρτοφυλακίου του υπουργού Ανάπτυξης που κατείχε στην κυβέρνηση 2015-2019.

Συμμαχία Αχτσίγλου - Τσακαλώτος το αργότερο στον δεύτερο γύρο

Τέλος, θα πρέπει να θεωρείται, μάλλον, βέβαιο ότι τουλάχιστον στον δεύτερο γύρο (αν όχι νωρίτερα) οποιοσδήποτε από τους Αχτσιόγλου και Τσακαλώτο δεν περάσει, θα στηρίξει τον άλλον.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ_ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ #ΣΤΗΡΙΞΗ #ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Στο, Τσακαλώτου,syriza, sto, tsakalotou