ΣΥΡΙΖΑ: Προστασία της πρώτης κατοικίας ή Πάτσηδες, Παπαθανάσηδες και Καπάτοι…;

Να συνδυάσει δύο ζητήματα που έχουν απασχολήσει επανειλημμένα την πολιτική και κοινωνική ατζέντα τα τελευταία χρόνια επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επικεντρώνοντας τα βέλη του στην υπόθεση της ρύθμισης των δανείων του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, όπως έχει έρθει στην επιφάνεια μετά από δημοσιεύματα (Documento).

Συγκεκριμένα, από την Κουμουνδούρου κατηγορούν την κυβέρνηση ότι, την ίδια ώρα που «γαλάζια» στελέχη χαίρουν προνομιακής αντιμετώπισης από τις τράπεζες

για τα χρέη τους, χιλιάδες δανειολήπτες ζουν μια περιπέτεια με τα επιτόκια των δανείων τους, τα οποία συνεχώς αυξάνονται και απειλούν ακόμα και την πρώτη τους κατοικία. Παράλληλα, επαναφέρουν και το ζήτημα των «γαλάζιων Πάτσηδων», δηλαδή στελεχών της ΝΔ που συμπράττουν με funds για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων των νοικοκυριών, μετά από σχετικά δημοσιεύματα («Δημοκρατία») που αφορούν τον βουλευτή Κεφαλλονιάς της πλειοψηφίας, Παναγή Καπάττο.

Νέα παρέμβαση Τσίπρα για το χρέος

Εξάλλου, η εκ νέου στόχευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα των κόκκινων δανείων δεν γίνεται μόνο εξαιτίας αυτών των νέων αποκαλύψεων, αλλά αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες του προγράμματος της Κουμουνδούρου, μαζί με το θέμα των μεταφορών και της ανασυγκρότησης του κράτους, όπως έχουν αναδειχθεί μετά την τραγωδία των Τεμπών. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, για αμφότερα τα δύο ζητήματα (κόκκινα δάνεια και μεταφορές - δημόσιο), επίκεινται, παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα σε κορυφαίο πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του επικεφαλής του επικοινωνιακού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, μέσα στο σαββατοκύριακο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για όλους, έτσι ώστε να μην ισχύει ο “νόμος” Πάτση για τους πολίτες και ο “νόμος” Παπαθανάση για τα κυβερνητικά στελέχη του κυρίου Μητσοτάκη.

Τι γίνεται με τα υπόλοιπα γαλάζια χρέη;

Συγκεκριμένα για το θέμα του κυρίου Παπαθανάση, από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης να δημοσιεύσει όλα τα στοιχεία που αφορούν τον διακανονισμό με τον οποίο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, φέρεται να έσβησε 2 εκατομμύρια χρέη με αντίτιμο μετρητών. Διερωτώνται, δε, αν αντίστοιχες ρυθμίσεις έχουν γίνει από τη ΝΔ για τα χρέη ύψους 400 εκατομμυρίων που βαρύνουν το κόμμα, αλλά και το άθροισμα των 12 εκατομμυρίων χρεών που αφορούν σε προσωπικό επίπεδο τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, με βάση τα πόθεν έσχες που έχουν καταθέσει. Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση επικρίνει τον κύριο Καππάτο για το γεγονός ότι ως εν ενεργεία βουλευτής εκπροσώπησε σε δικαστήριο fund και πέτυχε την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένου καρκινοπαθούς εμπόρου.

Να τεθούν εκτός γαλάζιων ψηφοδελτίων

Η Κουμουνδούρου, λοιπόν, θέτει ζήτημα συμμετοχής των δύο γαλάζιων στελεχών στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και φέρνει το ζήτημα της προνομιακής αντιμετώπισης γαλάζιων χρεών, αλλά και της σύμπραξης γαλάζιων στελεχών με funds, σε αντίστιξη με το «ανελέητο κυνήγι» μικρομεσαίων επαγγελματιών και μισθωτών.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΝΙΚΟΣ_ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ #ΔΑΝΕΙΑ #EUROBANK
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Προστασία, Πάτσηδες Παπαθανάσηδες, Καπάτοι…,syriza, prostasia, patsides papathanasides, kapatoi…