ΣΥΡΙΖΑ: Πρόγραμμα, πρόγραμμα, πρόγραμμα

«Πρόγραμμα, πρόγραμμα, πρόγραμμα». Με αυτά τα λόγια απαντούσαν πηγές της Κουμουνδούρου σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην πολιτική αντιπαράθεση της προεκλογικής περιόδου.

Σε αυτή την κατεύθυνση, μετά την προχθεσινή παρουσίαση των δεσμεύσεων του Αλέξη Τσίπρα για το ιδιωτικό χρέος, ακολουθεί σήμερα ημερίδα του

κόμματος για τις υποδομές και τις μεταφορές.

Σε αυτή θα μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κορυφαία στελέχη του (Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς), έμπειροι δημοσιογράφοι των μεταφορών και συνδικαλιστές και τεχνοκράτες του κλάδου.

Αντιπαράθεση Αχτσίογλου-Σταϊκούρα για τον Νόμο Κατσέλη

Σε ότι αφορά το σχέδιο για το ιδιωτικό χρέος που παρουσιάστηκε την Τρίτη, συνεχίζει να δημιουργεί αντιπαραθέσεις μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για «επαναφορά των πρακτικών του νόμου Κατσέλη», ο οποίος «καταστρατήγησε την κουλτούρα πληρωμών» και «αποτέλεσε το καταφύγιο στρατηγικών κακοπληρωτών».

Από την Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η επίθεση του υπουργού Οικονομικών στον Νόμο Κατσέλη είναι μεγάλο πολιτικό λάθος της κυβέρνησης, με την Έφη Αχτσιόγλου να απαντά αναλυτικά, τονίζοντας ότι η πρόταση του κόμματος της είναι συμβατή με το ενωσιακό δίκαιο, καθώς υπάρχει σχετική ευρωπαϊκή οδηγία που επιτρέπει σε κάθε κράτος να νομοθετήσει υποχρεωτικούς μηχανισμούς για τη ρύθμιση των οφειλών των φυσικών προσώπων.

Επίσης, η αρμόδια τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντά στις κατηγορίες περί κάλυψης των μπαταχτσήδων, επισημαίνοντας ότι η γενική προϋπόθεση για την ένταξη σε οποιαδήποτε εναλλακτική της ρύθμισης είναι η μόνιμη και γενική αδυναμία πληρωμών ληξιπρόθεσμων οφειλών και η απουσία καταδολιευτικής ή απατηλής συμπεριφοράς, που επιβεβαιώνεται μέσα από άρση τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου.

Κεντρική Επιτροπή για πρόγραμμα και υποψηφιότητες

Πάντως, μπορεί από την Κουμουνδούρου να επιμένουν στην προτεραιοποίηση του προγραμματικού λόγου, ωστόσο δεν είναι σαφές αν θα γίνουν νέες θεματικές παρουσιάσεις, όπως αυτή για τα κόκκινα δάνεια. Πιθανό είναι να γίνει μια τέτοια εκδήλωση για το ζήτημα της ανασυγκρότησης του κράτους, ενώ στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής θα εγκριθεί το συνοπτικό πρόγραμμα του κόμματος. Επίσης, την Κυριακή θα πάρουν πράσινο φως και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ονόματα των υποψηφιοτίτων για τις βουλευτικές εκλογές, δηλαδή το περίπου 25% που δεν είχε ήδη δημοσιευτεί.

Στην Ηλεία την Παρασκευή ο Αλ. Τσίπρας

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει στην Ηλεία.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ #ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα