ΣΥΡΙΖΑ: «Άσφαιρη» η ομιλία Μητσοτάκη

«Χωρίς μεγάλες ειδήσεις» αποτιμούν την ομιλία του πρωθυπουργού για τον προϋπολογισμό στην Κουμουνδούρου, επικεντρώνοντας σε τρία θέματα: α) Την επιδότηση των νοικοκυριών στα έξοδα τους για τρόφιμα. β) Την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αναφερθεί σε κυριακάτικο δημοσίευμα περί τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. γ) Τη νέα επίθεση του αρχηγού της ΝΔ

στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες

Ξεκινώντας με το food pass, από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάνουν λόγο για «τους μεγαλύτερους πολιτικούς απατεώνες όλων των εποχών», επικρίνοντας το μέτρο ως πολύ μικρότερο (μόλις 0,7 ευρώ ημερησίως) των πραγματικών αναγκών που δημιουργεί η ακρίβεια, αλλά και πολύ καθυστερημένο και περιορισμένο (6 μήνες) στον χρόνο εφαρμογής του. Ανώτατες πηγές της Κουμουνδούρου, αμέσως μετά το τέλος της συζήτησης του προϋπολογισμού, κατηγόρησαν την κυβέρνηση και για τον επιδοματικό χαρακτήρα του μέτρου, υπενθυμίζοντας ότι αντίστοιχες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν γίνει προκειμένου να δοθούν πίσω στους πολίτες τα υπερπλεονάσματα που επέβαλε η τρόικα, πέφτοντας έξω στις προβλέψεις της κάθε χρόνο.

Στον «κουβά» τα περί παρακολουθήσεων ΣΥΡΙΖΑ

Σε ότι αφορά την επιλογή του πρωθυπουργού να μην αναφερθεί στο κυριακάτικο δημοσίευμα του «Βήματος» για παρακολουθήσει την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για «κουβά» (λανθασμένη πρόβλεψη) όσον πίστεψαν ότι πρόκειται για σημαντική αποκάλυψη και για «ξαναζεσταμένο φαγητό». Σημείωσαν, λοιπόν, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν τόλμησε» καν να προχωρήσει σε συμψηφισμούς με αφορμή το δημοσίευμα, καθώς αντιλαμβάνεται ότι «δεν τον παίρνει» η αντιπαράθεση για αυτό το θέμα.

Η εντεινόμενη σύγκρουση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Τέλος, στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταγράφουν τη συνεχιζόμενη σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μετά και το νέο επεισόδιο που έλαβε χώρα με την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της βουλής, όταν χαρακτήρισε τους βουλευτές του τρίτου κόμματος, ως «σοσιαλκαμμένους». Από την Κουμουνδούρου, λοιπόν, καταγράφουν, τόσο τη γραπτή αντίδραση του Νικου Ανδρουλάκη (ο οποίος υπενθύμισε ότι ο κύριος Καμμένος προέρχεται από τη ΝΔ και έχει συνυπάρξει με τον κύριο Μητσοτάκη για πολλά χρόνια στην ίδια Κοινοβουλευτική Ομάδα), αλλά και το οργισμένο ξέσπασμα του Χάρη Καστανίδη την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΠΑΣΟΚ__ΚΙΝΑΛ
Keywords
Τυχαία Θέματα