Συρίγος: Μέσω τηλεκπαίδευσης το εαρινό εξάμηνο στα ΑΕΙ

Ουτοπικό χαρακτήρισε υπό τις παρούσες συνθήκες να ανοίξουν τα ΑΕΙ ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγγος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό να επιτραπούν πρακτικές και κλινικές ασκήσεις φοιτητών, ειδικά στα τελευταία εξάμηνα φοίτησης ιατρικών και φαρμακευτικών σχολών.

«Όλο

το εαρινό εξάμηνο θα γίνει μέσω τηλεκπαίδευσης» είπε ο κ Συρίγος, τονίζοντας ότι θέλει προσοχή, καθώς «είμαστε μια τρίχα από την επιτυχία στην αποτυχία και χρειάζονται προσεκτικά βήματα».

Ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο περιστατικό κατάληψης του ΑΠΘ, επισημαίνοντας ότι ο πρύτανης όταν διαπίστωσε ότι οι καταληψίες είχαν πετάξει έξω υπαλλήλους και είχαν σπάσει και περάσει σε χώρους που δεν είχαν πρόβαση κάλεσε αμέσως την αστυνομία.

Στην επισήμανση του βουλευτή του ΚΚΕ ότι «ο πρύτανης έγινε καταδότης», ο κ Συρίγγος επεσήμανε ότι αυτή η νοοτροπία περί καταδότη είναι αυτή που δημιουργεί προβλήματα στα ΑΕΙ, καθώς ο πρύτανης εμφανίζεται ως χουντικός και επέρριψε ευθύνες στο ΚΚΕ ότι παρότι δεν ταυτίζεται με τις ακραίες ομάδες που επιθυμούν το μπάχαλο εντούτοις τις ενθαρρύνει με την ρητορική του.

Keywords
Τυχαία Θέματα