Σύψας στο News4Health: Φιλόδοξο το σχέδιο της κυβέρνησης για τον αριθμό των εμβολιασμών

Σε αποκλειστική συνέντευξη του στο News4Health, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, απάντησε στα «καυτά» ερωτήματα σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Γιατί πιστεύει ότι ο στόχος της κυβέρνησης για εμβολιασμό 2 εκατ. πολιτών ανά μήνα είναι εξαιρετικά φιλόδοξος. Τι είπε για την έρευνα που έδειξε μεγάλη διστακτικότητα των υγειονομικών για λήψη του εμβολίου.

Με την έγκριση ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού να αποτελεί ζήτημα ημερών ολοένα και περισσότερος κόσμος εκφράζει τις απορίες του για την αποτελεσματικότητά του και αρχίζει και αναρωτιέται

κατά πόσο είναι ασφαλές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του News4Health, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, εξήγησε μεταξύ άλλων πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την απόκτηση προστασίας μετά τη λήψη του εμβολίου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην δικιά του εκτίμηση για την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης, σχολίασε το ζήτημα των μακροπρόθεσμων παρενεργειών και τοποθετήθηκε για το αν ο εμβολιασμός θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός.

Οι απαντήσεις Σύψα για το εμβόλιο

1) Θεωρείτε εφικτή την εκτίμηση του Υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό 2 εκατ. ατόμων κάθε μήνα; Πότε θεωρείτε ότι μπορεί να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης;

Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας όσο και ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχαν αναφέρει πρόσφατα ότι εκτιμούν πως οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αρχές Γενάρη και ότι υπολογίζουν 2 εκατ. περίπου πολίτες θα εμβολιάζονται κάθε μήνα κατά του κορονοϊού.

Διαβάστε περισσότερα στο News4Health

Keywords
Τυχαία Θέματα