Σύψας: Η τελική απόφαση για δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των λυκείων

«Οι τελικές αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα ληφθούν δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των λυκείων» τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, κ. Σύψας

Για τη διαδικασία επανόδου στην κανονικότητα και τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας. «Οι τελικές αποφάσεις για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία θα

ληφθούν δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των λυκείων» τόνισε.

Για τα τεστ αντισωμάτων ο κ. Σύψας ανέφερε ότι οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τον Μάιο θα υπάρχει η διαθεσιμότητα των τεστ που χρειαζόμαστε, συμπληρώνοντας ότι είναι απαραίτητα για τη νέα κανονικότητα.

Για τη χρήση της μάσκας και τις διαφορετικές οδηγίες κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού και τώρα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας υπογράμμισε ότι οι δύο αποφάσεις είναι διαφορετικές. «Η μάσκα είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο. Τα κύρια μέτρα προστασίας είναι οι αποστάσεις και το πλύσιμο των χεριών. Όταν δεν μπορούμε να διατηρήσουμε απόσταση δύο μέτρων, όπως στα μέσα μεταφοράς, τότε πρέπει να φοράμε μάσκα» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Νίκος Σύψας ανέφερε ότι η ανοσία αγέλης θα αργήσει πάρα πολύ για να επιτευχθεί. «Έχουμε επιλέξει να μην αφήσουμε να υπάρξει μεγάλη διασπορά της πανδημίας» τόνισε, συμπληρώνοντας: «Εάν επιστρέψει η επιδημία, θα έχουμε κοινωνικά και υγειονομικά, αλλά και τεράστια οικονομικά προβλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα