Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας για οικονομικό σκάνδαλο του κόμματος

Για οικονομικές ατασθαλίες συνελήφθη η Νίκολα Στέρτζιον, πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας λίγο καιρό μετά τη σύλληψη και του συζύγου της για τον ίδιο λόγο.

Την είδηση πως συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζιον, μετέδωσαν το απόγευμα της Κυριακής

(11/6) τα βρετανικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται σχετικά, η σύλληψη της κυρίας Στέρζιον αφορά μια έρευνα που γίνεται στα οικονομικά στοιχεία του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, του οποίου ηγείται η 53χρονη πολιτικός. Η Νίκολα Στέρτζιον συνελήφθη στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για τα οικονομικά του κόμματος SNP, ανέφεραν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας δήλωσε: «Μια 52χρονη γυναίκα συνελήφθη σήμερα, Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, ως ύποπτη σε σχέση με την εν εξελίξει έρευνα για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος.

Η Αστυνομία της Σκωτίας ανέφερε ότι η πρώην αρχηγός του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) - η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της νωρίτερα το 2023 μετά από οκτώ χρόνια στο αξίωμα αυτό - βρίσκεται υπό κράτηση και ανακρίνεται.

Η σύλληψη της Στέρτζον έρχεται μετά τη σύλληψη του συζύγου της Πίτερ Μέρελ τον Απρίλιο. Ο Μέρελ και ο Σκωτσέζος βουλευτές Κόλιν Μπίτι, ο οποίος ήταν ταμίας του SNP εκείνη την περίοδο, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες εν αναμονή περαιτέρω έρευνας.

Εκτός από τις συλλήψεις, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε μια σειρά ακινήτων, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού των Μέρελ και της Στέρτζον - όπου μια σκηνή της αστυνομίας είχε στηθεί στον κήπο - καθώς και στα κεντρικά γραφεία του SNP στο Εδιμβούργο.

#ΣΚΩΤΙΑ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ #ΣΚΑΝΔΑΛΟ #ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνελήφθη, Σκωτίας,synelifthi, skotias