Ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση στον 87χρονο στον Άγιο Στέφανο - «Πιάστηκε» με τα μπιτόνια βενζίνης

Για εμπρησμό από πρόθεση, στην πλημμεληματική του μορφή, κατηγορείται ο 88χρονος που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να βάζει φωτιά με εύφλεκτο υγρό σε ξερά χόρτα στον Άγιο Στέφανο.

Ο 88χρονος πέρασε νωρίτερα από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και αύριο θα δικαστεί από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

«Ήθελα να καθαρίσω τον χώρο από τα ξερά χόρτα» είπε στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν μετά τη σύλληψη

του, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με τη αστυνομία, έγινε αντιληπτός από έναν 39χρονο κάτοικο της περιοχής, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά με εύφλεκτο υγρό σε ξερά χόρτα, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Αμέσως ο 39χρονος ειδοποίησε την 'Αμεση Δράση και λίγα λεπτά αργότερα ο ηλικιωμένος συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας Διας που έσπευσαν στο σημείο.

Στην κατοχή του βρέθηκε μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.

Ο 88χρονος έως αύριο κρατείται στο ΑΤ Διονύσου.

Κικίλιας: Εμπρηστής πιάστηκε επ' αυτοφόρω με μπιτόνια βενζίνης στον Άγιο Στέφανο

Σύμφωνα με τον υπουργό, πιάστηκε επ' αυτοφώρο με μπιτόνια βενζίνης και εύφλεκτο υλικό και μάλιστα, πρόλαβε και έβαλε τη φωτιά, η οποία κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική.

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ανθρώπινο χέρι παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις 1.670 πυρκαγιές που είχαμε μέσα στον Ιούλιο», επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

«Ζούμε σε μία εποχή κλιματικής κρίσης, με έντονη βροχή, καταιγίδα, χαλαζόπτωση και έντονες καιρικές συνθήκες. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Όσον αφορά την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, είναι οριοθετημένη και δεν υπάρχει ενεργή εστία. Στη Τζιά, το μέτωπο έχει επίσης οριοθετηθεί», τόνισε ακόμη ο κ. Υπουργός, μεταξύ άλλων.

#ΦΩΤΙΑ #ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ #ΑΓΙΟΣ_ΣΤΕΦΑΝΟΣ #ΣΥΛΛΗΨΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα