Συνέδριο ΕΚΑ εν μέσω διαξιφισμών με ΔΑΣ

Κορυφώνεται η ένταση στο εσωτερικό των συνδικάτων, εν όψει του 31ου συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν αύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Με τα συνδικάτα να έχουν προκηρύξει Γενική Απεργία στις 18 του μηνός κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση -την 66η πανεργατική κινητοποίηση από το 2010- οι συνδικαλιστικές παρατάξεις διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με την ΔΑΣ

(ΚΚΕ) να καταγγέλλει την πλειοψηφία για προσπάθεια νόθευσης του σώματος των συνέδρων.

«Κανείς αντιπρόσωπος να μη λείψει από τις εργασίες του 31ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου» καλεί η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, επισημαίνοντας πως «με τη συμμετοχή μας να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνει ένα γνήσιο εργατικό συνέδριο που θα ασχοληθεί με τα προβλήματα, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, για εργασία με σύγχρονα δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια, που θα ασχοληθεί με την ενίσχυση των συνδικάτων αντιπαλεύοντας την παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ.

Να σημειωθεί ότι κάτι ανάλογο συνέβη πριν λίγους μήνες κατά την διάρκεια των δύο αποτυχημένων απόπειρων πραγματοποίησης εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου από την ΓΣΕΕ, στην Καλαμάτα και τη Ρόδο, με την Συνομοσπονδία Εργατών να βρίσκεται με διορισμένη διοίκηση από τα δικαστήρια και υποχρεωμένη να επιχειρήσει εκ νέου την πραγματοποίηση συνεδρίου για την εκλογή Διοίκησης, έως τον Απρίλιο.

Από αύριο, περισσότεροι από 1.300 σύνεδροι καλούνται να αποφασίσουν για τη νέα Διοίκηση και την περαιτέρω πορεία του ΕΚΑ, το οποίο ιδρύθηκε το 1910 και αποτελεί την μεγαλύτερη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, μέλος της ΓΣΕΕ.

Ο χώρος δράσης του, είναι το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας. Απαρτίζεται από 453 Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη που εκπροσωπούν περίπου 300.000 εργαζόμενους.Διοικείται από 31μελή Διοίκηση, η εκτέλεση των αποφάσεων της οποίας ανήκει στην 11μελή Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ τα συλλογικά όργανα εκλέγονται από το Συνέδριο ανά τριετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα