Συνεδριάζει σήμερα τεχνική επιτροπή για τον κατώτατο μισθό

Σε τεχνικό επίπεδο θα πραγματοποιηθεί, τελικά, σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση της επιτροπής Συντονισμού και των κοινωνικών εταίρων για την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού.

Στην συνάντηση δεν θα προσέλθει κανένα μέλος της ΓΣΕΕ ενώ οι άλλοι κοινωνικοί εταίροι θα συζητησουν τις θέσεις τους. Εξάλλου το επόμενο διάστημα αναμένεται η έκθεση του ΚΕΠΕ για την αύξηση του κατώτατου μισθού από τις αρχές του 2019.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να ολοκληρωθεί άμεσα

η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Στην συνέχεια η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευομένων, καθώς και της έκθεσης των εξειδικευμένων επιστημονικών, ερευνητικών φορέων στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης να ολοκληρωθούν το αργότερο έως την 30ή Νοεμβρίου του 2018. Και το Σχέδιο του Πορίσματος Διαβούλευσης θα πρέπει να τελειώσει ως τις 31η Δεκεμβρίου του 2018.

Πάντως η κυβέρνηση επιθυμεί την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού που ισχύει σήμερα για τους νέους έως 25 ετών, ενώ ο νέος κατώτατος που θα νομοθετηθεί να ισχύει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα