Συνεχίζονται, χωρίς διαρροές, οι έρευνες του OLAF

Ως κεραυνός εν αιθρία "έσκασε" το μεσημέρι της Τρίτης 2 Οκτωβρίου η είδηση της επιβολής του μέτρου της διαθεσιμότητας στον επικεφαλής του γραφείου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλου, και δύο ακόμη μονίμων υπαλλήλων.

Οι πληροφορίες που έχει συλλέξει το dikaiologitika.gr συγκλίνουν στο γεγονός πως οι "αδιάφθοροι" του European Anti-Fraud Office (OLAF) ολοκληρώνοντας την προκαταρκτική

τους έρευνα, η οποία είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχουν οι ενδείξεις που δικαιολογούν την έναρξη κύριας έρευνας.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι τρεις μόνιμοι υπάλληλοι. Η τύχη των οποίων, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα κριθεί από τα αποτελέσματα της έρευνας.

Ενδεικτικό πάντως του τρόπου που λειτουργεί η συγκεκριμένη υπηρεσία ελέγχου είναι το γεγονός που οι Έλληνες ευρωβουλευτές και τα γραφεία τους δεν γνώριζαν το παραμικρό για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται και η συνέχεια της υπόθεσης. Η κύρια έρευνα θα διεξαχθεί χωρίς διαρροές και η επόμενη ενημέρωση θα γίνει με την ολοκλήρωσή της και την έκδοση του σχετικού πορίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα