Συνεχίζεται το θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ - Προς Τουρκία κατευθύνεται το Adrian Darya 1

Νωρίς σήμερα τα ξημερώματα το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1, που υποτίθεται ότι αύριο Κυριακή θα έφτανε στο λιμάνι της Καλαμάτας, άλλαξε ρότα και πλέον κατευθύνεται προς το λιμάνι της Μερσίνας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Associated Press, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 άλλαξε τον δηλωθέντα προορισμό του στο AIS και ισχυρίζεται πως προορισμός του είναι το λιμάνι της Μερσίνας στην Τουρκία.

Ωστόσο, ενδέχεται

αυτός να μην είναι ο πραγματικός προορισμός του. Υπενθυμίζεται ότι το ιρανικό τάνκερ, γνωστό μέχρι πρόσφατα ως Grace 1, έχει πυροδοτήσει την ένταση μεταξύ Ουάσινγτον και Τεχεράνης.

Είχε κρατηθεί για περίπου έναν μήνα από τους Βρετανούς στο Γιβραλτάρ, το οποίο αποφάσισε να το αφήσει ελεύθερο, παρά την αντίδραση της Ουάσινγκτον.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι το πλοίο έχει σκοπό να ξεφορτώσει 2,1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στη Συρία, τροφοδοτώντας τους Φρουρούς της Επανάστασης, τους οποίους έχουν εντάξει στη λίστα των «Ξένων Τρομοκρατικών Οργανώσεων». 

Υπενθυμίζεται δε ότι οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Ελλάδα και άλλες χώρες της Δύσης ότι στην περίπτωση που προσφέρουν την όποια βοήθεια στο τάνκερ, ενδέχεται να θεωρηθούν ότι στηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα