Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς - Νόμος Κατσέλη και 120 δόσεις στο τραπέζι

Η άφιξη του κουαρτέτου σημάνε την διαμόρφωση του οδικού χάρτη για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης κάτι που θα προλειάνει και το έδαφος και την ελάφρυνση του χρέους. Η εν λόγω αξιολόγηση περιλαμβάνει 88 προαπαιτούμενα ενώ υπάρχουν και προβλήματα τεχνικής φύσεως που πρέπει να επιλυθούν.

Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι έως τον Ιούνιο θα έχουν συμπληρωθεί όλα τα κομμάτια του

παζλ συμπεριλαμβανομένου και της ελάφρυνσης του χρέους. Βραχνάς για την κυβέρνηση και συνάμα προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση είναι οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, ο ΦΠΑ στα νησιά, οι αποκρατικοποιήσεις, ο επανυπολογισμό των συντάξεων, η επιτάχυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Στο τραπέζι θα πέσει και η νωρίτερη εφαρμογή του μέτρο για μείωση του αφορολόγητου καθώς επίσης και οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2019.

Στις σημερινές συναντήσεις θα τεθεί το ζήτημα της επέκτασης των 120 δόσεων προς ελεύθερους επαγγελματίες και για όφειλες άνω των 50.000 ευρώ, αλλά και οι αλλαγές που σχεδιάζονται στον νόμο Κατσέλη, η ισχύς του οποίου λήγει ‪στις 31 Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρει η κυβέρνηση, οι αλλαγές που θα έρθουν θα έχουν ως στόχο θα εμποδίσουν στρατηγικούς κακοπληρωτές να εκμεταλλεύονται «παραθυράκια του νόμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα