Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν, νέα σφοδρή επίθεση σε Ελλάδα και ΗΠΑ

«Συνεπής» στο προκλητικό του κρεσέντο παραμένει ο Ερντογάν, που εξαπέλυσε επίθεση στην Ελλάδα, για ακόμη μία φορά, και παράλληλα έκανε...παρέμβαση στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά την επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν. Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά,

ο Ερντογάν αντέδρασε για τη στάση της Δύσης απέναντι στην Ελλάδα.

Εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η Αλεξανδρούπολη έχει σχεδόν μετατραπεί σε αμερικανικό οπλοστάσιο, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Παράλληλα κατηγόρησε χωρίς στοιχεία την Ελλάδα ότι δεν... βοηθά την Τουρκία στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας και επανέλαβε τους αβάσιμους ισχυρισμούς ότι η Αθήνα ουσιαστικά «υποθάλπει» τρομοκρατικές, κουρδικές οργανώσεις μέσω του περίφημου «στρατοπέδου του Λαυρίου».

Επίσης, σύμφωνα με την «Σαμπάχ» ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε: «Η συνάντηση της Ομάδας Άμυνας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας-ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη περίοδο. Συζητήθηκαν η στρατιωτική εκπαίδευση και η συνεργασία και η συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία. Ωστόσο, όταν η προμήθεια των F-16 και το θέμα των F-35 ήρθαν στην ημερήσια διάταξη, η Ελλάδα αισθάνθηκε πολύ άβολα με τη διαδικασία που διεξήχθη με τις ΗΠΑ.

»Από τη μία πλευρά, η ελληνική κυβέρνηση και ο Τύπος συνεχίζουν να κάνουν απειλητικές δηλώσεις. Υπήρχε επίσης το θέμα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Η πώληση στις ΗΠΑ έχει αναβληθεί προς το παρόν. Αν τα προσθέσετε όλα αυτά, υπάρχει ένα διάλειμμα στη γραμμή Αθήνας-Ουάσινγκτον λόγω της δυσφορίας από τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών;».

Επιδιώκει ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία

Η Τουρκία δεσμεύεται να επιδιώξει έναν ειρηνευτικό διάλογο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Εργαζόμαστε πάνω στο πώς να δημιουργήσουμε έναν ειρηνευτικό διάδρομο εκεί, όπως είχαμε τον διάδρομο για τα σιτηρά», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκειας πτήσης από το Ουζμπεκιστάν, επαινώντας την αντίσταση της Ρωσίας στις πιέσεις από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

#ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΕΠΙΘΕΣΗ #ΕΛΛΑΔΑ #ΗΠΑ #ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνεχίζει, Ερντογάν, Ελλάδα, ΗΠΑ,synechizei, erntogan, ellada, ipa