Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς μετά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (εικόνες - βίντεο)

Η φωτ΄ιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και καιει σε διάσπαρτα σημεία μετά τις ενισχύσεις από Νάξο και Σάμο, αλλά και από Αθήνα και Πειραιά.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα όσον αφορά την φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόστος της Πάρου, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι και εκτείνεται σε ένα μεγάλο μέτωπο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει

σε διάσπαρτα σημεία, με τις εστίες να είναι αλλού μεγαλύτερες και αλλού μικρότερες. Η φωτιά πλησίασε σπίτια στην περιοχή, ωστόσο, ευτυχώς, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Παρότι για να τεθεί υπό έλεγχο επιχείρησαν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πάρου, υδροφόρες και 2 αεροπλάνα με συνεχείς ρίψεις νερού, η φωτιά συνέχιζε να καίει ανεξέλεγκτα.

Μάλιστα σύμφωνα με τον parianotypo, έχει περάσει την περιοχή του Χοιρόλακκα και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, και αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς Λεύκες.

Αρχικά στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα, με δυο αεροσκάφη να πραγματοποιούν ρίψεις. Στη συνέχεια υπήρξε συνδρομή από τις υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και από εθελοντές, ωστόσο, ούτε αυτοί στάθηκαν αρκετοί για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς που άρχισε να παίρνει έκταση.

{https://youtu.be/TVBxCthUHg0}

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, ο αριθμός των ανδρών που επιχειρούσαν αυξήθηκε στους 16, ενώ υπήρχαν επίσης ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Παράλληλα, κλήθηκαν να μεταβούν πλωτά μέσα και πεζοπόρα τμήματα από τη Νάξο και τη Σάμο, αλλά και από την Αθήνα και τον Πειραιά.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1409154004081315840?s=20}

Συγκεκριμένα από τη Νάξο με πλωτό του Λιμενικού Σώματος μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, από τη Σάμο με ελικόπτερο μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος, από την Αθήνα με ελικόπτερο μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ, από τον Πειραιά 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

{https://youtu.be/cIknuu2bqoU}

Σύμφωνα με το το τοπικό μέσο cyclades24.gr η φωτιά έκαιγε στη νοτιοανατολική πλευρά της Πάρου.

Αυτό που απεύχονται οι κάτοικοι του νησιού είναι να μην συνεχίσει η πυρκαγιά και όταν νυχτώσει, καθώς τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη δυσκολότερα για τα πυροσβεστικά μέσα.

Πάρος: Κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος θα διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς

Mε εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κουλουκούρη κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος μεταβαίνει στην Πάρο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς .

Την ίδια ώρα, στον Θάλαμο Επιχειρήσεων βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και συντονίζει την επιχείρηση με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δήμαρχος Πάρου: Σε απόσταση 200 μέτρων από κάποια σπίτια

«Το θέμα είναι ότι πρέπει να σβήσει πριν νυχτώσει, γιατί είναι σε σημείο που δεν μπορούν να πάνε εύκολα πεζοπόρα τμήματα. Αυτή τη στιγμή είναι σε απόσταση 200 μέτρων από κάποια σπίτια» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τη φωτιά.

«Ευελπιστούμε ότι θα τη σβήσουμε» κατέληξε.

{https://www.facebook.com/echofmparos/posts/5697121813663041}

Keywords
Τυχαία Θέματα