Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Δίνουν τις επικουρικές στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες

Σε συλλαλητήριο καλεί τους εργαζόμενους το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής το Σάββατο στις 30 Νοεμβρίου κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα όπως καταγγελλούν το νέο ασφαλιστικό "είναι κομμένο και ραμμένο για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Έρχεται να πατήσει στο ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Πρόκειται για τους τρεις πυλώνες, δηλαδή η κυβέρνηση θα εγγυείται μόνο για το κομμάτι της εθνικής σύνταξης των 300

ευρώ όπου θα χρηματοδοτείτε από το κρατικό προϋπολογισμό και το υπόλοιπο θα το «κτίζει μόνος του» ο εργαζόμενος μέσα από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τα επαγγελματικά ταμεία. Για αυτό οι έμποροι υγείας, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές έχουν ξεσαλώσει".

Σημειώνοντας ότι το πρώτο θύμα θα είναι οι επικουρικές συντάξεις οι οποίες η κυβέρνηση τις χαρίζει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Στην ουσία και αυτός ο νόμος έρχεται να απαλλάξει ακόμα περισσότερο το κράτος και τους εργοδότες από την υποχρέωση τους στη κοινωνική ασφάλιση προκειμένου να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λεγόμενο μισθολογικό κόστος, δηλαδή να κάνουν ακόμα πιο φθηνή την εργατική δύναμη.

Όπως τονίζουν "με το συγκεκριμένο το σύστημα θα ξέρεις τι θα πρέπει να πληρώσεις αλλά δεν θα γνωρίζεις τι θα λάβεις, αφού τα χρήματα που θα καταβάλλονται θα τζογάρονται από τους «επενδυτές» δηλαδή από τα αρπακτικά στα χρηματιστήρια, αδιαφορώντας για τυχόν χρεωκοπίες. Kαι τέτοια κρούσματα χρεωκοπίας έχουμε δει πολλά".

Keywords
Τυχαία Θέματα