Συνάντηση βιοτεχνών με τον υφυπουργό Σ. Πιτσιόρλα για το σήμα ελληνικού προϊόντος

Η διεύρυνση των κανονισμών απονομής σήματος ελληνικού προϊόντος, συζητήθηκε σήμερα, στην πρώτη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα.

Η επιστημονική ομάδα του Β.Ε.Α, έχει προχωρήσει στη σύνταξη σχεδίου κανονισμών απονομής του ελληνικού σήματος για τα κλωστοϋφαντουργικά και ένδυση (υφάσματα, τουριστικό ύφασμα, κάλτσες-καλσόν, εσώρουχα, πλεκτά και ενδύματα), παιχνίδια, υποδήματα και

έπιπλα.

Στον υφυπουργό, επισημάνθηκε, ότι το σήμα ελληνικού προϊόντος, έχει θεσπιστεί μέχρι στιγμής, μόνο για προϊόντα του διατροφικού κλάδου και συγκεκριμένα για τα γαλακτοκομικά, τα οινοπνευματώδη και σύντομα για το ελαιόλαδο. Για τα υπόλοιπα προϊόντα, δεν υπάρχει κανονισμός απονομής του Σήματος Ελληνικού Προϊόντος, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται διάφορες σημάνσεις που δημιουργούν σύγχυση στον καταναλωτή και στρεβλώνουν την συμπεριφορά του, με αποτέλεσμα να προκαλείται αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων.

Στόχος του επιμελητηρίου, είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου μηχανισμού πιστοποίησης και απονομής του σήματος ελληνικού προϊόντος -απαίτηση του βιοτεχνικού κόσμου- το οποίο αφενός θα υποδηλώνει την εθνική ταυτότητα, αφετέρου δε, θα προστατεύει τον καταναλωτή από αθέμιτες, παραπλανητικές, τακτικές. Οι βάσεις για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του επιμελητηρίου, θα μπορούσαν να τεθούν από το υπουργείο Οικονομίας. Ο υφυπουργός, εξέφρασε την επιθυμία, να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση όλων των βιοτεχνικών επιμελητηρίων, για το θέμα.
Τέλος, στη συνάντηση, ο πρόεδρος του Β.Ε.Α., παρουσίασε τις νέες δράσεις και υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, για τη Διαμεσολάβηση, τη συμβουλευτική στον εξωδικαστικό μηχανισμό, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και το Σήμα προϊόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα