Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τσέχο επενδυτή Karel Komárek

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Τσέχο επενδυτή και επιχειρηματία Karel Komárek.

Με τον Τσέχο επενδυτή και επιχειρηματία, Karel Komarek συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από την τετραήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κίνα.

Πρόκειται για τον Πρόεδρο του ομίλου Sazka, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους

τυχερών παιγνίων στην Ευρώπη.O Κ. Κόμαρεκ διέθεσε κεφάλαια συνολικού ύψους 212,7 εκατ. ευρώ, προκειμένου το SAZKA Group, του οποίου ηγείται, να αυξήσει τη μετοχική παρουσία του στον ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα ο όμιλος Sazka απέκτησε περισσότερες από 23,3 εκατομμύρια μετοχές και ελέγχει πλέον ποσοστό σχεδόν 40% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ. Το τίμημα ανέρχεται στα 212,7 εκατομμύρια ευρώ.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της προαιρετικής δημόσια πρότασης, ο Karel Komarek, είχε δηλώσει: «Είμαστε ικανοποιημένοι που μας δόθηκε η δυνατότητα να αυξήσουμε σημαντικά τη συμμετοχή μας στον ΟΠΑΠ μέσω της Δημόσιας Πρότασης. Απώτερος στόχος μας είναι να αποκτήσουμε, σε βάθος χρόνου, πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στον ΟΠΑΠ. Προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στον ΟΠΑΠ, σε συνεργασία με όσους μετόχους επέλεξαν να μη διαθέσουν τις μετοχές τους. Είμαστε ικανοποιημένοι που οι μέτοχοι αυτοί επέλεξαν να συνεχίσουν μαζί μας, ενόψει των ενεργειών μας για την εκπλήρωση της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας στρατηγικής του ΟΠΑΠ».

Keywords
Τυχαία Θέματα