Συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα… αλλά με βαριά ατζέντα ο Κασσελάκης στον Ανδρουλάκη

Ως συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα προαναγγέλλεται το σημερινό ραντεβού (16:00) του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη μεν.., αλλά τα βαριά πολιτικά θέματα δεν θα λείπουν στην ατζέντα, δε.

Συγκεκριμένα και από τις δύο πλευρές κάνουν λόγο για συνάντηση γνωριμίας ή ακόμη και εθιμοτυπικού χαρακτήρα. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Κουμουνδούρου, ο νεοεκλεγέντας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να συζητήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

– Κινήματος Αλλαγής αρκετά σημαντικά πολιτικά ζητήματα.

Επιπλέον, δεν καθίσταται απολύτως σαφές αν ο κύριος Κασσελάκης σκοπεύει να θέσει ορισμένα από αυτά τα θέματα προκειμένου να εκθέσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή με στόχο να ζητήσει συντονισμό των δύο κομμάτων, κάτι που φαίνεται να είναι πολύ πιθανότερο.

Κουμουνδούρου: Υποκλοπές καθώς και άλλα πολιτικά θέματα

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει εμφατικά το ζήτημα των υποκλοπών, στο οποίο οι θέσεις των δύο κομμάτων δεν απέχουν πολύ καθώς υποστηρίζουν αμφότερα πως η κυβέρνηση ήταν το κοινό κέντρο των παρακολουθήσεων και μέσω της ΕΥΠ, αλλά και μέσω του predator, ενώ συμφωνούν και στο ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εμποδίσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Από την Κουμουνδούρου, λοιπόν, βλέπουν ότι και ο Νίκος Ανδρουλάκης προτάσσει έντονα το θέμα στον δημόσιο διάλογο και διαμηνύουν ότι δεν θα έβλεπαν αρνητικά έναν κοινό βηματισμό στο εν λόγω πεδίο. Άλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αύριο νωρίτερα το μεσημέρι διαδοχικές συναντήσεις για το εν λόγω ζήτημα με τους προέδρους της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Χρήστο Ράμμο και Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Κασσελάκης έχει προετοιμαστεί για να θέσει και άλλα θέματα στη συνάντηση, τα οποία δεν διαρρέονται, όμως, στον Τύπο. Εξάλλου, από την Κουμουνδούρου εξακολουθούν να προβάλλουν το θετικό παράδειγμα της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων σε επίπεδο αυτοδιοικητικών εκλογών, παρά την ιδιαιτερότητα τους.

Χαρ. Τρικούπη: Θεσμική συνάντηση χωρίς συμφωνίες

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, διαμηνύεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα υποδεχθεί τον Στέφανο Ανδρουλάκη στο γραφείο του στη βουλή σε μια θεσμική συνάντηση και ως έναν νέο αρχηγό ενός κόμματος, ο οποίος του ζήτησε να συζητήσουν. Εμμένουν, λοιπόν, λίγο περισσότερο στο ότι δεν αναμένονται να προκύψουν κάποιες συμφωνίες, αλλά και στο ότι δεν σκοπεύουν να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της συνάντησης.

Προειδοποιούν, πάντως, ότι θα δοθούν αυστηρές απαντήσεις αν τεθούν θέματα, όπως η στάση της Χαριλάου Τρικούπη στις υποκλοπές, για την οποία Μέσα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν επιταχύνει τις εξελίξεις, με τον μην καταθέτει ονομαστικές μηνύσεις, καθώς είναι εκβιαζόμενος. Σε σχέση με τις κοινού βηματισμού δράσεις έναντι της κυβέρνησης, τονίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει την δική του ατζέντα, όπως η εξεταστική επιτροπή για τη σύμβαση 717 για τη τηλεδιοίκηση στα τρένα, η οποία αφορά και την κυβερνητική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην Κουμουνδούρου.

#ΣΤΕΦΑΝΟΣ_ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ #ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα