Συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν στις 5 Αυγούστου στη Ρωσία, λίγες ημέρες μετά την Τεχεράνη

Στις 5 Αυγούστου θα συναντηθούν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (θα ταξιδέψει στο Σότσι) για να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η συνάντηση έρχεται στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας για την εξαγωγή σιτηρών, στην υπογραφή της οποίας παρίσταντο ο γ.γ. του ΟΗΕ και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Το ταξίδι του Ερντογάν στο Σότσι θα διαρκέσει μία μόλις ημέρα, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η τουρκική προεδρία, ενώ δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.

Οι

δύο ηγέτες συναντήθηκαν για πρώτη φορά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στο περιθώριο συνόδου για τη Συρία στην Τεχεράνη, όπου πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση μεταξύ του Ερντογάν, του Πούτιν και του Ιρανού προέδρου Ραΐσι.

Σχολιάζοντας την επίθεση της Ρωσίας κατά του λιμανιού της Οδησσού, ο Ερντογάν είπε ότι η εξέλιξη αυτή «στεναχωρεί» την Τουρκία, προσθέτοντας ότι μια αποτυχία της συμφωνίας για τα σιτηρά θα είχε συνέπειες που θα επηρέαζαν όλες τις πλευρές.

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τη στάση του και διαμήνυσε ότι χάρη στη μεσολάβηση του Τούρκου προέδρου υπήρξε πρόοδος στο ζήτημα των σιτηρών.

#ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ_ΠΟΥΤΙΝ #ΡΩΣΙΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα