Συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν στη Μαδρίτη, κοντά σε συμφωνία για τα F-16

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αναμένεται συμφωνία για τα F-16.

Συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη έχουν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τζο Μπάιντεν στην αρχή της συνάντησης ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για τη συμφωνία του με τη Σουηδία και τη Φινλανδία που ανοίγει τον δρόμο της ένταξης στη Συμμαχία για τις δύο χώρες.

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

αναφερόμενος στο Ουκρανικό δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει το άνοιγμα του διαδρόμου για τα σιτηρά. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για τη συνάντησή τους και εξάφρασε τις ευχαριστίες του για το ρόλο του στο ζήτημα της ένταξης των δυο σκανδιναβικών χωρών.

Στη συνάντηση του Αμερικανού και του Τούρκου προέδρου θα τεθεί και το ζήτημα της αγοράς των F-16, ενώ η ελληνική πλευρά περιμένει έτοιμη να απαντήσει σε κάθε θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου που μπορεί να θέσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι πληροφορίες από τα αμερικανικά ΜΜΕ μιλούν για μεγάλη πιθανότητα συμφωνίας για την αναβάθμιση των F-16 μετά από την άρση του βέτο από την πλευρά της Τουρκίας για Σουηδία – Φινλανδία.

#ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΤΖΟ_ΜΠΑΙΝΤΕΝ #ΗΠΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #F16
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν, Μαδρίτη, F-16,synantisi bainten – erntogan, madriti, F-16