Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την ΕΣΗΕΑ

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και Γιάννης Γκιόκας, συναντήθηκαν με την πρόεδρο και την ειδική γραμματέα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιου Τύπου Αθήνας (ΕΣΗΕΑ), Μαρία Αντωνιάδου και Μάχη Νικολάρα, αντίστοιχα, και τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) Θέμη Μπερεδήμα, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στη Βουλή.

Οι βουλευτές

ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους των Ενώσεων «για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τις ατομικές συμβάσεις, τις χαμηλές αποδοχές που κυριαρχούν στα ιδιωτικά ΜΜΕ και επεκτείνονται διαρκώς στα δημόσια, τα οποία επιδεινώνει η ακρίβεια που κατατρώει συνολικά το λαϊκό εισόδημα».

Επισημάνθηκε από τους συνδικαλιστές ότι «αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα δημόσια ΜΜΕ και έχουν προγραμματιστεί απεργιακές κινητοποιήσεις».

Από τους βουλευτές του ΚΚΕ, εκφράστηκε «η στήριξη του κόμματος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τόσο στον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Υπογράμμισαν ιδιαίτερα την ανάγκη της ενότητας του κλάδου κόντρα στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης στους χώρους δουλειάς, συνολικά την αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις απώλειες και να εξασφαλίζουν ζωή με αξιοπρέπεια στους εργαζόμενους των ΜΜΕ και των οικογενειών τους».

#ΚΚΕ #ΕΣΗΕΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα