Συναγερμός στον Ευαγγελισμό από κρούσμα κορωνοϊού

Κορονοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ μια νοσηλεύτρια προϊσταμένη σε τμήμα για τον κορωνοϊό βρέθηκε θετική στον ιό. Ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών της νοσηλεύτριας προκειμένου να παρθούν δείγματα για να δουν οι αρμόδιοι εάν έχει μεταδοθεί ο ιός, ενώ ερευνάται και πως μολύνθηκε η νοσηλεύτρια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκο χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

«Θέλει μεγάλη προσοχή τώρα που ανοίγουν τα νοσοκομεία. Είδατε τι γίνεται στην Ισπανία. Πέφτει η καμπύλη και η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων είναι υγειονομικοί υπάλληλοι» λέει ο κ. Γιαννάκος και επισημαίνει ότι: «Θα πρέπει να μας θέτουν σε εγρήγορση γεγονότα όπως οι ασυμπτωματικοί ασθενείς σε ΑΧΕΠΑ και Αλεξάνδρας».

Μάλιστα σε επικοινωνία που είχε ο κ. Γιαννάκος με τη διοίκηση του Ευαγγελισμού τον ενημέρωσαν ότι για να κλείσουν τη μια κλινική κορωνοϊού λόγω έλλειψης ασθενών έκαναν προληπτικό έλεγχο στο προσωπικό για να μετακινηθούν σε άλλες κλινικές. Κατά τον έλεγχο βρέθηκε θετική στον ιό η προϊσταμένη νοσηλεύτρια η οποία ήταν ασυμπτωματική. «Αυτό δείχνει την επικινδυνότητα μετάδοσης του ιού. Όλο το προσωπικό της κλινικής τέθηκε σε 7ημερη καραντίνα και γίνονται τεστ τώρα ενώ θα γίνουν και σε 7 ημέρες όταν επιστρέψουν από την καραντίνα» λέει ο κ. Γιαννάκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα