Συναγερμός στo Μαρμάρι Ευβοίας: Μεγάλη αναζωπύρωση σε δυο οικισμούς, σε απόσταση αναπνοής οι φλόγες

Σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση ενώ στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στον οικοδομικό συνεταιρισμό Ιατρών ο οποίος νωρίτερα είχε εκκενωθεί προληπτικά.

Η φωτιά στην Κάρυστο ξέσπασε στη 01:30 τα ξημερώματα και προκάλεσε εκκενώσεις οικισμών, ενώ νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως είχε οριοθετηθεί.

Σημειώνεται ότι αυτό που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στις περιοχή (κατά διαστήματα 7-8 μποφόρ), αλλά και οι διάσπαρτες εστίες που ξεσπούν

συνεχώς.

Οι φλόγες είναι κοντά στα σπίτια του οικισμού Οικοδομικός Συνεταιρισμός Ιατρών. Αυτή την στιγμή στην περιοχή δεν πετούν εναέρια μέσα.

Τώρα στο σημείο βρίσκονται μόνο εθελοντές πυροσβέστες και οι κάτοικοι. Αρκετοί από τους κατοίκους αρνούνται να απομακρυνθούν από την περιοχή προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή καταστροφές σε σπίτια.

Την ίδια ώρα, αντιμέτωποι με τις αναζωπυρώσεις είναι και οι κάτοικοι του οικισμού Κοκκίνη.

Η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Κέλλυ Χεινοπώρου έκανε μάλιστα λόγο για έναν αγνοούμενο.

«Η φωτιά στην Κάρυστο πέρασε μέσα από τον οικισμό Κοκκίνη, υπήρξαν ζημιές σε αυλές και κάποιες ζημιές σε σπίτια», τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης.

Υπενθυμίζεται οτι νωρίτερα το πρωί μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι και στους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών.

Στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Σημειώνεται ότι συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός.

{https://twitter.com/faylyss/status/1429666016141975556?s=20}

Keywords
Τυχαία Θέματα