Συναγερμός στη Γερμανία για ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού πιθανότατα έφτασε στη Γερμανία, δήλωσε το Σάββατο ένας υπουργός στο δυτικό κρατίδιο της Hesse, αφού βρέθηκαν μεταλλάξεις σε έναν επιβάτη που έφτασε από τη Νότια Αφρική.

«Χθες το βράδυ βρέθηκαν αρκετές τυπικές μεταλλάξεις του Όμικρον σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεφε από τη Νότια Αφρική», έγραψε στο Twitter ο Κάι Κλόζε, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων στην Hesse, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ο μεγαλύτερος κόμβος της Γερμανίας και

ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Πρόσθεσε ότι διενεργείται πλήρης αλληλουχία της παραλλαγής και ότι το άτομο απομονώνεται και προέτρεψε όποιον είχε ταξιδέψει από τη Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες να περιορίσει τις επαφές και να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Η νέα μετάλλαξη έχει βρεθεί σε μια εποχή που η Γερμανία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες παλεύουν με μια αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η Γερμανία κατέγραψε 67.125 νέα κρούσματα κορονοϊού το Σάββατο, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για μολυσματικές ασθένειες, και περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους με τον COVID-19.

Η Γερμανία ανακηρύσσει τη Νότια Αφρική ως περιοχή παραλλαγής του ιού, πράγμα που σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες επιτρέπεται να πετούν μόνο Γερμανοί στη Γερμανία από τη Νότια Αφρική, δήλωσε πηγή στο Reuters την Παρασκευή. Ακόμη και όσοι είναι εμβολιασμένοι πρέπει να περάσουν 14 ημέρες σε καραντίνα.

Νωρίτερα, Ολλανδοί υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είχαν εντοπίσει 61 περιπτώσεις COVID-19 μεταξύ ανθρώπων που πέταξαν από τη Νότια Αφρική την Παρασκευή και προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν κάποιοι είχαν μολυνθεί με την μετάλλαξη Όμικρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα