Συμφωνία των Πρεσπών: Κέρδισε το στοίχημα ο Τσίπρας; - Ποιοι είναι πρόθυμοι να ψηφίσουν «ναι»

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση το οποίο και θέλει πάση θυσία να κερδίσει για να συνεχίσει απτόητη την πορεία της.

Μετά την εξασφάλιση ψήφου εμπιστοσύνης, ο Αλέξης Τσίπρας κοιτά το αμέσως επόμενο σημαντικό βήμα που δεν είναι άλλο από την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στον κατάλογο

των «151» όμως της ψήφου εμπιστοσύνης είναι πιθανό να γίνουν κάποιες προσθαφαιρέσεις που ενδεχομένως να ευνοήσουν την κυβέρνηση.

Ανάλογα με τις απώλειες των βασικών «151» πρόθυμων βουλευτών αλλά και την αποχή που μπορεί να υπάρξει, όπως στην περίπτωση του Σπ. Λυκούδη, τα πολυπόθητα «ναι» ενδέχεται να φτάσουν και τα «153».

Οι νέοι πρόθυμοι βουλευτές προέρχονται κυρίως από το Ποτάμι ενώ δεν είναι απίθανο να προστεθεί στη λίστα των «ναι» και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ.

Στο Ποτάμι το πολιτικό συμβούλιο και ο Σταύρος Θεοδωράκης στηρίζουν την ψήφο κατά συνείδηση.

Έτσι το εν λόγω κόμμα προσπαθεί να διατηρήσει μία ισορροπία μεταξύ της αντιπολίτευσης και της επιθυμίας του να μείνει σταθερό στην απόφαση για λύση στο Σκοπιανό.

Παρά το γεγονός πως ο Στ.Θεοδωράκης δεν ήθελε να κάνει πίσω από τη θέση του, οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, επέμεναν στην καταψήφιση ενώ δεν συμβιβάζονται με κάποιο άλλο ενδεχόμενο όπως αυτό της αποχής. Την πρόταση για αποχή έκαναν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αρκετά μέλη του πολιτικού συμβουλιου, ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή, ενώ ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας πρότεινε η στάση του κόμματος να συνδυαστεί με αίτημα για εκλογές.

Στο ΚΙΝΑΛ, δε, η Φώφη Γεννηματά δεν επιβάλλει κομματική πειθαρχία αλλά μιλά για συνέπειες των πράξεων των βουλευτών και φυσικά για κομματική ισορροπία.

Η μίνι ανταρσία του Δημ. Κρεμαστινού σχολιάστηκε από τον ίδιο στο ραδιόφωνο και επίσημανε σχετικά πως «δεν έχει πει ότι θα ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει δει ακόμα το κείμενο της συνταγματικής μεταβολής».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την άλλη ο οποίος βλέπει θετικά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών φαίνεται πως θα επηρεαστεί και από τη θετική ψήφο του Σταύρου Θεοδωράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα