Συλλαλητήρια υπέρ Μακεδονίας σε 23 πόλεις της χώρας - Live

Σε εξέλιξη είναι από τις 7.30 το απόγευμα τα συλλαλητήρια υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας που έχουν προγραμματισθεί σε 23 πόλεις της Ελλάδας.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», η οποία σε ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες να προσέλθουν με ελληνικές σημαίες και χωρίς κομματικά σύμβολα. Χαρακτήρα κεντρικής συγκέντρωσης θα έχει το συλλαλητήριο στην Πέλλα, για συμβολικούς λόγους, ως γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο κόσμος ήδη έχει

αρχίσει να συγκεντρώνεται στην παλιά Πέλλα όπου θα πραγματοποιηθεί το κεντρικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έχει ανακοινώσει πως θα χαιρετίσει τις εκδηλώσεις στην Εδεσσα. «Αναγνωρίζουμε το ιερό δικαίωμα του οποιουδήποτε να κινητοποιείται, να εκφράζει την αντίθεσή του στην κυβερνητική ή οποιαδήποτε άλλη πολιτική. Αλλά, από εκεί και πέρα, υπάρχει μια εθνική γραμμή, την οποία υπηρετούμε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Βόμβα Μιλόσοσκι: Τσίπρας Ζάεφ υπογράφουν συμφωνία μέχρι την Παρασκευή

Μία ανάρτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι, έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα των εξελίξεων στο Σκοπιανό, αφού επικαλείται έγκυρες πηγές που μιλούν για συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ μέχρι την Παρασκευή.

Όπως υποστηρίζει "την Πέμπτη ή την Παρασκευή στην Μεγάλη Πρέσπα οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Σκοπίων, θα υπογράψουν τη συμφωνία για την ονομασία". Τις πληροφορίες αυτές ,ισχυρίζεται ο κ. Μιλοσόσκι, τις έλαβε από "διπλωματικές πηγές".

Συντονιστής στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο ελληνικό τμήμα της Μεγάλης Πρέσπας θα είναι ο σύμβουλος του σκοπιανού πρωθυπουργού, Μπόγιαν Μαρίτσιτς.

Στην Ελλάδα, συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε νομούς της Ελλάδας με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό θα πραγματοποιηθούν απόψε στις 19:30

Η Επιτροπή Αγώνα κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν κρατώντας την ελληνική σημαία στις πλατείες του εκάστοτε νομού. Η Επιτροπη επισημαίνει, ακόμα, ότι ακραία πρόσωπα και συμπεριφορές δεν έχουν θέση στους αγώνες για τη Μακεδονία. Εγγυητές της ακεραιότητας των συγκεντρώσεων είναι οι ίδιοι οι πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα