Συγκροτείται εκ νέου το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Συγκροτείται εκ νέου το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ενισχύει την πρωτοβουλία του για την ομαλή ένταξη των μεταναστών στην τοπική κοινωνία συγκροτώντας εκ νέου το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, ένα όργανο το οποίο διοικείται από μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων που διαμένουν νόμιμα στην περιοχή, και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των μεταναστών και του δήμου.

Είναι ο πρώτος δήμος, πρώην Συκεών, που εδώ και 11 χρόνια, από το 2007, λειτούργησε στη χώρα μας το Τοπικό

Συμβούλιο Μεταναστών ενώ απο το 2010 λειτουργεί Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας όπου φοιτούν δωρεάν περισσότερο από 150 μετανάστες.

Πρόσκληση σε μετανάστες

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, προκειμένου να συγκροτηθεί η νέα διοίκηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους μετανάστες να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι μετανάστες να έχουν νόμιμη άδεια παραμονής και να είναι κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Οι ενδιαφερόμενοι μετανάστες μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρατ. Σαράφη1, Συκιές, ισόγειο).

Το Συμβούλιο

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Έργο του Συμβουλίου είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που κατοικούν στο δήμο για θέματα που αφορούν

στην ένταξή τους στην τοπική κοινωνία,
στην επαφή τους με τη δημοτική αρχή ή άλλες δημόσιες αρχές, η υποβολή εισηγήσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών στην επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία µε τον δήμο, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα