Συγκλονίζει το ερασιτεχνικό βίντεο με τα τελευταία λόγια του Παπανικόλα: O άγνωστος καυγάς με συγγενή και η μήνυση για απάτη

Μυστήριο επικρατεί γύρω από τον θάνατο του Κώνσταντίνου Παπανικόλα, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Τηλεφώς» και μετόχου (με μερίδιο 25%) του Kontra Channel, που έφυγε ξαφνικά απο την ζωή τις πρώτες μέρες του Μαΐου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σε απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του πασίγνωστου επιχειρηματία, πολιτικού και καναλάρχη Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την

περασμένη Παρασκευή, καθώς ήδη έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από τον στενό συνεργάτη του, με την οποιά «ζητά τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες πέθανε», κάνοντας λόγο και για ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας.

Σήμερα το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο - ντοκουμέντο που πιστοποιεί τις αναφορές του Σπύρου Λαμπίρη πως ο καναλάρχης ήθελε να παραμείνει στον Ωρωπό. Εμφανώς καταβεβλημένος από τα σοβαρά προβλήματα υγείας, ο γνωστός επιχειρηματίας με αυτό το ερασιτεχνικό βίντεο επικοινωνούσε την τελευταία του επιθυμία: Να παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του στην δομή που ο ίδιος δημιούργησε.

«Δεν θέλω να με πάρουν ο Διονύσης, ούτε οι συγγενείς από το σπίτι μου με δικαστική συμπαράσταση. Δεν το επιτρέπω αυτό. Έχω επιλέξει τον φίλο μου τον Σπύρο Λαμπίρη να με φροντίζει»: Αυτά είναι τα τελευταία λόγια του Κωνσταντίνου Παπανικόλα.

Τα αδέλφια του όμως, το μεσημέρι της Παρασκευής τον απομακρύνουν με προσωρινή δικαστική απόφαση από το ιδιόκτητο θεραπευτήριο του Ωρωπού και με ασθενοφόρο τον διακομίζουν όπως λένε σε ιδιωτική κλινική.

«Η προσωρινή διαταγή, η οποία χορηγήθηκε την Μ. Πέμπτη και όρισε ότι δικαστικός συμπαραστάτης θα είναι ο αδελφός του ελήφθη και με ιατρικές γνωματεύσεις», δηλώνει από την πλευρά του ο δικηγόρος αδελφών Παπανικόλα, Δημήτρης Χρυσάφης.

«Δεν μπορώ να καταλάβω ποιες είναι οι αποφάσεις τις οποίες έπρεπε να πάρει ο Παπανικόλας και γι’ αυτό έπρεπε να τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση τον τελευταίο μήνα ενώ η κατάσταση υγείας του ήταν σταθερή τα τελευταία χρόνια», απαντά ο δικηγόρος εκλιπόντος, Στέλιος Σούρλας.

Σύμφωνα με νεότερο ρεπορτάζ του Mega, τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι:

γιατί η επιθυμία του να μείνει στο σπίτι δεν έγινε σεβαστή γιατί οι συγγενείς του ζήτησαν να γίνουν δικαστικοί συμπαραστάτες του ένα μήνα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, καθώς και τι οδήγησε τον εισαγγελέα ώστε να «παγώσει» στο παρά ένα την ταφή του εκλιπόντος το πρωί της Δευτέρας.

Ο καυγάς με στενό συγγενή του και η μήνυση για οικονομική απάτη

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνουν και τα όσα διαδραματίστηκαν πίσω στον Αύγουστο του ’22 όταν ο 81χρονος καναλάρχης έκανε ανάκληση του πληρεξουσίου που είχε δώσει σε στενό συγγενή του.

«Μια μέρα ξέσπασε καβγάς μεταξύ τους. Πήγαν στην αστυνομία και του είπε δεν θέλω να ασχοληθείς ξανά με τη ζωή μου. Μετά από λιγότερο από 15 μέρες μου έκανε σε εμένα εγγράφως το πληρεξούσιο. Γίνονταν καβγάδες, ερχόταν ο ανιψιός να τον πάρει με το αμάξι κι έλεγε «όχι θα πάω με τον Σπύρο».

Ο Παπανικόλας δεν το άφησε εκεί. Υπέβαλε και μήνυση εις βάρος του συγγενή του για οικονομική απάτη. Λίγους μήνες αργότερα, τα αδέλφια του θα γίνουν δικαστικοί συμπαραστάτες του Κωνσταντίνου Παπανικόλα κι ο ίδιος θα αφήσει την τελευταία του πνοή.

#ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ #ΝΕΚΡΟΣ #ΠΕΘΑΝΕ #ΜΗΝΥΣΗ #ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συγκλονίζει, Παπανικόλα,sygklonizei, papanikola