Συγκλονίζει η μαρτυρία εθελοντή δασοπυροσβέστη - "Έτσι έσωσα την οικογένειά μου" (video)

Ακόμη ένα βίντεο αυτόπτη μάρτυρα της πύρινης λαίλαπας που κόστισε τη ζωή 88 ανθρώπων στο Μάτι ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Πώς περιγράφει τις τραγικές στιγμές που λίγο έλειψε να κοστίσουν τη ζωή της συζύγου και των παιδιών του.

Αυτόπτης μάρτυρας, εθελοντής δασοπυροσβέστης που κατάφερε να διαφύγει με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδία, περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στο Μάτι, όταν είδε τις φλόγες να "καταπίνουν" τα πάντα στο πέρασμά τους.

Όπως περιγράφει μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα,

μαζί με τη σύζυγό του άρχισαν το σφράγισμα του σπιτιού, κλείνοντας ερμητικά όλες τις εξωτερικές πόρτες και παράθυρα σφραγίζοντάς τα με βρεγμένες πετσέτες και απομακρύνοντας οτιδήποτε εύφλεκτο βρισκόταν κοντά τους. Στη συνέχεια έκλεισαν όλες τις εσωτερικές πόρτες και γέμισαν την μπανιέρα με νερό.

Ακολούθησε η εκπαίδευση των παιδιών στη χρήση πυροσβεστήρων και οδηγίες στο τι ακριβώς πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που μπει καπνός στο σπίτι. Τους εφοδίασε με μάσκες, βρεγμένες πετσέτες και μουσκεμένα σεντόνια σε περίπτωση που έπρεπε να μπουν στην μπανιέρα και να αναπνεύσουν μέσα από αυτά φιλτράροντας τον αέρα και βγήκε να δώσει την δική του μάχη.

Στη συνέχεια, ανέβηκε στην ταράτσα κι άρχισε να καταβρέχει τα δέντρα του κήπου του και των γειτόνων και όταν οι φλόγες έφτασαν στον μαντρότοιχό του καίγοντας τα ψηλά πεύκα των διπλανών οικοπέδων, επικεντρώθηκε στην κατάσβεση των επίγειων εστιών για να εμποδίσει την εξάπλωση της φωτιάς:

“Ο τρομακτικός αέρας έφερε τη φωτιά γρήγορα αλλά την έδιωξε και γρήγορα. Το γεγονός ότι άφησαν τη φωτιά να περάσει τη Λεωφόρο Μαραθώνος ήταν τραγικό. Αν αυτό συνέβαινε μια μέρα πριν, την Κυριακή, τα θύματα θα ήταν χιλιάδες”.

Keywords
Τυχαία Θέματα