Συγκλονιστική ανάρτηση για τους νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, 22 χρόνια από το δυστύχημα των Τεμπών (εικόνα, βίντεο)

Σαν σήμερα, 22 χρόνια πριν, 6 νέα παιδιά χάνουν τη ζωή τους σε ένα δυστύχημα που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία

Με μια ανάρτησή του στο Facebook, ο Υφυπουργός Εσωτερικών [Μακεδονίας και Θράκης], Σταύρος Καλαφάτης, τιμά τους 6 νεαρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, που

έχαν τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα πριν από 22 χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως ο Σταύρος Καλαφάτης εργαζόταν την περίοδο εκείνη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ήταν αυτός που έμαθε πρώτος, ξημερώματα, την τραγική είδηση.

Όπως αναφέρει, του είχε τηλεφωνήσει γνωστός οπαδός του Δικεφάλου κι έφυγε, αμέσως, για το σημείο της τραγωδίας. Βρέθηκε εκεί πρώτος και, όπως υπογραμμίζει στην ανάρτησή του, οι εικόνες που είδε, έχουν χαραχθεί βαθιά στη μνήμη του.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Καλαφάτης έγραψε:

22 χρόνια μετά, οι μνήμες παραμένουν ζωντανές. Με στοιχειώνει εκείνο το τηλεφώνημα, τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου 1999, όταν γνωστός οπαδός του ΠΑΟΚ επικοινώνησε μαζί μου, καθώς εργαζόμουν για την ΠΑΕ, για να μου πει το μαύρο μαντάτο και να ζητήσει βοήθεια.
Βρέθηκα πρώτος στο σημείο της τραγωδίας. Είδα εικόνες που με συντάραξαν. Για έξι παιδιά, το νήμα της ζωής είχε κοπεί, μέσα στο μοιραίο πούλμαν.
Αιωνία τους η μνήμη...

Το χρονικό της τραγωδίας

Το ταξίδι της επιστροφής ξεκίνησε για τα πούλμαν των οπαδών του ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία που είχε αποσπάσει η ομάδα τους με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Λίγη ώρα πριν το μοιραίο συμβάν, έγινε στάση στο Βελεστίνο όπου αποβιβάστηκαν κάποιοι, ενώ σύμφωνα με τον οδηγό Κ. Μ., το λεωφορείο ανέλαβε να το οδηγήσει ο 19χρονος φαντάρος Γ. Ν. , γιος του ιδιοκτήτη του λεωφορείου.

Δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια Τεμπών το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 77 οπαδοί του ΠΑΟΚ, προσπάθησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με φορτηγό που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα. Ανατράπηκε και έπεσε στο χαντάκι, σκορπώντας το θάνατο σε έξι οπαδούς καθώς και στον οδηγό του δευτέρου οχήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα