Συγκινητικό βίντεο: Χιμπατζής που πέρασε τη ζωή του σε κλουβί για πειράματα βλέπει για πρώτη φορά τον ουρανό

Ο χιμπατζής Vanilla, επέζησε από το διαβόητο Εργαστήριο Πειραματικής Ιατρικής της Νέας Υόρκης και μεταφέρθηκε στο καταφύγιο Save the Chimps στο Fort Pierce της Φλόριντα.

Η Vanilla, επέζησε από το διαβόητο Εργαστήριο Πειραματικής Ιατρικής και Χειρουργικής σε Πρωτεύοντα της Νέας Υόρκης (LEMSIP), είδε τον ανοιχτό ουρανό μετά την άφιξη στο καταφύγιο Save the Chimps στο Fort Pierce της Φλόριντα.

Η Vanilla δεν είχε βγει ποτέ έξω από το κλουβί ή από έναν περίβολο σε μέγεθος γκαράζ μέχρι να μετακομίσει και δεν είχε δει ποτέ τον ουρανό.

Έζησε στο διαβόητο εργαστήριο, το οποίο έκλεισε το 1997 – μέχρι τα 2 της χρόνια. Στη συνέχεια ήταν σε μια ομάδα που μεταφέρθηκε στην Καλιφόρνια, όπου περιορίστηκε σε μεγαλύτερο κλουβί σε ένα καταφύγιο που έκλεισε το 2019 και απειλήθηκε από πυρκαγιές.

Πέρυσι, το καταφύγιο χιμπατζήδων κανόνισε με τη FedEx να μεταφέρει την ίδια και την ομάδα της στην τοποθεσία 150 στρεμμάτων.

{https://twitter.com/nypost/status/1673465666563719168?s=20}

Στο συγκινητικό βίντεο – το οποίο μοιράστηκε την Παρασκευή στο συμπόσιο της Αμερικανικής Εταιρείας Πρωτευτολόγων στο Ρίνο από τον Dr. Andrew Halloran της Save the Chimps – την υποδέχτηκε με μια τεράστια αγκαλιά ο Dwight καθώς έφυγε από τον περίβολό της, κοίταξε προς τον ουρανό και στη συνέχεια εξερεύνησε το νέο μέρος.

«Στην Καλιφόρνια, η Vanilla ζούσε με μια χούφτα χιμπατζήδες μέσα σε ένα κλουβί με συρματόπλεγμα, χωρίς γρασίδι και με πολύ λίγο εμπλουτισμό», δήλωσε ο Halloran στην New York Post.

«Η Vanilla έχει εγκατασταθεί πολύ καλά», συνέχισε. «Όταν δεν εξερευνά το νησί με τους φίλους της, συνήθως μπορεί κανείς να τη βρει σκαρφαλωμένη στην κορυφή μιας τριώροφης πλατφόρμας αναρρίχησης να επιτηρεί τον νέο της κόσμο».

{https://www.youtube.com/watch?v=PuJTam2-zoU&t=8s}

#ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ #ΚΛΟΥΒΙ #ΟΥΡΑΝΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα