Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς το μεσημέρι στα Προπύλαια

Πανελλαδική κινητοποίηση οργανώνουν κινήσεις που δραστηριοποιούνται ενάντια στους πλειστηριασμούς

Συγκεκριμένα καλούν στις 12:30 σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και στις 15:00 πανελλαδική συνέλευση (Νίκης 4, Σύνταγμα, αίθουσα ΤΕΕ, 1ος όροφος).

Κεντρική διεκδίκηση των διοργανωτών, που υπογράφουν ως «Συντονισμοί Συλλογικοτήτων &

Πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών απ’ όλη την Ελλάδα», είναι «να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί – ηλεκτρονικοί και μη».

Επίσης το διεκδικητικό πλαίσιο των διοργανωτών, είναι το ακόλουθο:

-θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, εφορία, ταμεία και δήμους.

-κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που περιορίζουν τα δικαιώματα του οφειλέτη και δίνουν προτεραιότητα στις τράπεζες έναντι των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων.
-άμεση παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Για τη χιονοστιβάδα των “κόκκινων δανείων” δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες, οι αγρότες που δανείστηκαν για τη δουλειά τους. Ευθύνονται οι τράπεζες με την τοκογλυφική πολιτική τους και τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλουν κυβερνήσεις-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. για χάρη ντόπιων και ξένων συμφερόντων».

Keywords
Τυχαία Θέματα