Κινδυνεύει το τείχος ανοσίας με πάνω από 3 εκατ. ανεμβολίαστους - Πορεία και χημικά στο κέντρο (εικόνες)

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ενάντια στον κορονοϊό πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας την ίδια στιγμή που σύμφωνα με νέα στοιχεία οι ανεμβολίαστοι υπολογίζονται σε 3.138.000.

Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία, έχουν γίνει 5.578.650 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού με τουλάχιστον μία δόση και πλήρως εμβολιασμένοι είναι 4.830.974 πολίτες. Οι πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι υπολογίζονται

σε 3.138.000, στοιχεία που προκύπτουν από δεδομένα έρευνας της Pulse και από στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Περίπου 1.255.000 οι «σκληροί» αντιεμβολιαστές

Συγκεκριμένα, βάσει απαντήσεων πολιτών που δεν είχαν κλείσει ραντεβού για εμβόλιο σε σχετικό ερώτημα στην έρευνα της Pulse σχετικά με το πότε θα πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους για κορονοϊό, το 40% απάντησε πως δεν σκοπεύει να το κάνει ποτέ.

Παράλληλα, 36% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν σίγουρα δεν θα πραγματοποιήσει εμβολιασμό, ενώ το 21% δηλώνει πως μάλλον δεν θα εμβολιαστεί.

Με βάση τα παραπάνω σε 1.788.000 υπολογίζονται οι πολίτες που δηλώνουν μάλλον όχι ή σίγουρα όχι ως προς τον εμβολιασμό ενώ σε 1.255.000 υπολογίζονται οι κάθετοι ως προς το να μην εμβολιαστούν ποτέ.

Φρενίτιδα και πανό με τον...Χριστόδουλο

Η συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό λαμβάνει χώρα σε συνέχεια αντίστοιχων κινητοποιήσεων τις τελευταίες ημέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κάποιοι κρατούσαν πανό ακόμα με τον Χριστόδουλο το οποίο και έγραφε: Kρατήστε τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία στην καρδιά σας».

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικράτησε.

Ένταση, χημικά και ..οδομαχίες

Αργότερα, οι δυνάμεις της Αστυνομίας συγκρούθηκαν με ομάδα συγκεντρωμένων που διαδήλωναν εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ απώθησαν τους διαδηλωτές με τη χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και ρίψη πεπιεσμένου νερού από την «Αύρα».

Σημειώνεται πως οι συγκετρωμένοι αποχώρησαν από την Πλατεία Συντάγματος και συνεχίζονται οι «οδομαχίες» ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στα γύρω στενά.

Έκκληση για εμβολιασμό από Σακκελαροπούλου

Την ίδια ώρα που αυτές οι εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απηύθηνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, καθώς -όπως είπε χαρακτηριστικά, το τέλος της πανδημίας είναι δική μας ευθύνη και επιλογή.

Αναφερόμενη στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού ανέφερε από την τελετή για τον εορτασμό για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ότι: «η δημοκρατία δεν προάγει μόνο τα ατομικά δικαιώματα» και σημείωσε ότι «η ενάρετη άσκηση της ιδιότητας του πολίτη προϋποθέτει την απόσταση από τον ιδιοτελή εγωισμό και την αναγνώριση του καθολικού.

Όπως κατέληξε: Η ελευθερία μας δεν είναι απεριόριστη και δεν εμπεριέχει τη βλάβη των τρίτων. Η ισχύς της βρίσκεται εντός και όχι εκτός του νόμου. Στην υγειονομική κρίση, συνειδητοποιήσαμε πόσο επιδρούν οι πράξεις και οι αποφάσεις μας στους συνανθρώπους μας. Οι υποχρεώσεις μας στο κοινωνικό σύνολο είναι η άλλη όψη των δικαιωμάτων μας».

Μάλιστα, σημείωσε ότι «καθώς το τέταρτο κύμα εμφανίζεται ακόμη πιο μεταδοτικό, αντιλαμβανόμαστε τη σπουδαιότητα και την επείγουσα ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού. Δεν υπάρχει καμία αμφισημία και αμφιβολία: το τέλος της πανδημίας δεν είναι πια ζήτημα καλής τύχης ή μεταφυσικής· είναι δική μας επιλογή και ευθύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα