ΣΒΠΕ: Όχι, το πλαστικό δεν αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τον πλανήτη και τον άνθρωπο

Με αφορμή την ανακοίνωση της Cosmote σχετικά με τα μέτρα για τη δραστική μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος θέλει να εκφράσει την έκπληξη και απογοήτευση του.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος δεν προτίθεται να προβεί σε υποδείξεις για την περιβαλλοντική πολιτική που θα υιοθετήσει ο όμιλος ΟΤΕ, ωστόσο έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών του διαμαρτύρεται για αναφορές, που θίγουν την

υπόληψη και την εμπορική αξιοπιστία της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών όπως: «το πλαστικό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τον πλανήτη και τον άνθρωπο».

Μια εμφατική δήλωση, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα πλαστικά υλικά. «Οι πλαστικές ύλες αποτελούν σημαντικά υλικά που χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην οικονομία και στην καθημερινή μας ζωή. Έχουν πολλαπλές λειτουργίες οι οποίες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις προκλήσεις ενώπιον των οποίων βρίσκεται η κοινωνία μας. Χάρη στη χρήση ελαφρών και καινοτόμων υλικών στα αυτοκίνητα ή τα αεροσκάφη, εξασφαλίζεται εξοικονόμηση καυσίμων και μείωση των εκπομπών CO2. Τα μονωτικά υλικά υψηλών επιδόσεων μας βοηθούν να επιτύχουμε οικονομίες στους λογαριασμούς ενέργειας. Στη συσκευασία των προϊόντων, το πλαστικό συμβάλλει στην ασφάλεια των τροφίμων και στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων. Σε συνδυασμό με τρισδιάστατη εκτύπωση, τα βιοσυμβατά πλαστικά υλικά μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές καθόσον καθιστούν δυνατή την ιατρική καινοτομία» [1].

Keywords
Τυχαία Θέματα