Στροφή στα υπερπολυτελή μοντέλα κάνει η Mercedes-Benz

Η γερμανική μάρκα Mercedes-Benz παρουσίασε την νέα προϊοντική στρατηγική της στοχεύοντας στην πολυτέλεια που θα αναβαθμίσει κι άλλο την γκάμα της, θα επιταχύνει την πορεία προς την ηλεκτροκίνηση και θα βάλει ως στόχο την αύξηση της κερδοφορίας της.

Με βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα η Mercedes-Benz θα περιορίσει τα βασικά της μοντέλα που προσφέρουν μικρότερο κέρδος ανά μονάδα, ενώ παράλληλα θα επενδύσει κυρίως (άνω του 75% του συνολικού ποσού) στις μεσαίες και κορυφαίες κατηγορίες.

Στο μέλλον θα διαχωρίσει τη γκάμα της σε τρεις κατηγορίες:

την κορυφαία Top-End Luxury, την μεσαία Core Luxury και τη βασική Entry Luxury.

Ως στόχο θέτει την αύξηση κατά 60% του μεριδίου των πωλήσεών της στην Top-End κατηγορία έως το 2026, σε σχέση με το 2019.

Top-End Luxury - Τι θα περιλαμβάνει

Η προϊοντική γκάμα στην κατηγορία Top-End Luxury θα περιλαμβάνει όλα τα μοντέλα από την υπερπολυτελή μάρκα Mercedes-Maybach και την σπορ Mercedes-AMG, τα κορυφαία ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας Mercedes-EQ (η σεντάν EQS και η EQS SUV), την S-Class, την G-Class και το μεγάλο SUV GLS.

Όπως αναφέρει το όνομά της, η Core Luxury θα περιλαμβάνει τον… προϊοντικό πυρήνα της Mercedes-Benz, όπως τις C-Class και E-Class που συνήθως καταγράφουν τον μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων. Και σε αυτή την κατηγορία θα υπάρχουν αρκετά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, όπως η EQE και η EQE SUV.

Το σημείο εισόδου στη γκάμα της Mercedes-Benz αποτελούν τα compact μοντέλα. Η διοίκηση της εταιρείας θα περιορίσει τις προτάσεις στην κατηγορία, από 7 σε 4 αυτοκίνητα. Παράλληλα όμως θα αναβαθμίσει την τεχνολογία τους, όταν λανσαριστεί η να πλατφόρμα ΜΜΑ το 2024.

Επιπρόσθετα, θα δοθεί έμφαση στις συλλεκτικές και περιορισμένης παραγωγής εκδόσεις, οι οποίες αποφέρουν το μεγαλύτερο κέρδος ανά όχημα.

#ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ #MERCEDES_BENZ #ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ #ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα