Στροφή στα μπλε τιμολόγια για φτηνότερο ρεύμα
Στην αγορά εμφανίζονται νέα προγράμματα, τα οποία εκτός από τη σταθερή τιμής κιλοβατώρας, δίνουν σταθερή χρέωση.
Στροφή στα μπλε τιμολόγια ρεύματος για φτηνότερο ρεύμα κάνουν οι καταναλωτές, ενώ στην αγορά εμφανίζονται νέα προγράμματα, τα οποία εκτός από τη σταθερή τιμής κιλοβατώρας, δίνουν σταθερή χρέωση.
Οι προμηθευτές δίνουν έμφαση στην προσέλκυση νέων πελατών, με στρατηγικές που περιλαμβάνουν
Η επιθετική εμπορική πολιτική που ακολουθούν αρκετές εταιρείες αποτυπώνεται τόσο στις τιμές όσο και στον τρόπο πώλησης, με τη στήριξη δικτύων συνεργατών και συμβούλων ενέργειας. Οι τελευταίοι αναλαμβάνουν ρόλο μεσολαβητή μεταξύ καταναλωτή και παρόχου, προτείνοντας διαφορετικά πακέτα με κριτήριο την άμεση οικονομική απόδοση. Αυτό έχει οδηγήσει σε σημαντική ανακύκλωση πελατολογίων και σε αυξημένη μετακίνηση μεταξύ παρόχων.
Παράλληλα, στο πεδίο των επιλογών των καταναλωτών, διαμορφώνεται πλέον μια σαφής μετατόπιση προς τα σταθερά τιμολόγια – τα λεγόμενα «μπλε» προγράμματα. Τα κυμαινόμενα «κίτρινα» τιμολόγια, τα οποία εξαρτώνται από τις διακυμάνσεις της χονδρικής αγοράς, φαίνεται να υποχωρούν σε δημοφιλία, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλούν οι συχνές αυξομειώσεις. Τα δε πράσινα είναι ασύμφορα σε σχέση με τα μπλε. Πολλοί καταναλωτές, ιδίως σε περιόδους ασταθούς τιμολόγησης, επιλέγουν τη σιγουριά μιας σταθερής χρέωσης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κλάδου, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο καταναλωτές έχουν ήδη στραφεί σε σταθερά τιμολόγια, ενώ κάθε μήνα περίπου 50.000 νέες συνδέσεις αφορούν σταθερές χρεώσεις. Το ποσοστό των νέων πωλήσεων που αφορά σε «μπλε» τιμολόγια αγγίζει πλέον το 50%, γεγονός που επιβεβαιώνει την αλλαγή προσανατολισμού των καταναλωτών.
Η Protergia αλλάζει τα δεδομέναΈνα νέο καινοτόμο προϊόν σταθερής χρέωσης για το σύνολο του κόστους ενέργειας συμπεριλαμβανομένων και των ρυθμιζόμενων χρεώσεων παρουσίασε η Protergia – το Protergia Picasso. Ένα προϊόν που φιλοδοξεί να επανακαθορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται, χρησιμοποιούν και πληρώνουν την ενέργεια, προσφέροντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη δυνατότητα στους πελάτες να επιλέγουν οι ίδιοι το ποσό του λογαριασμού τους για έναν ολόκληρο χρόνο, ανεξαρτήτως της εποχικότητας ή των διακυμάνσεων της κατανάλωσης.
Με το Protergia Picasso, κάθε πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία πακέτα (Small, Medium και Large), ανάλογα με την ετήσια κατανάλωσή του, και να πληρώνει το ίδιο ποσό κάθε μήνα για 12 μήνες. Στο πακέτο περιλαμβάνονται τόσο η προμήθεια ρεύματος όσο και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις, με εξαίρεση προς το παρόν τα τέλη υπέρ δήμων και ΕΡΤ, τα οποία όμως, σύμφωνα με την εταιρεία, σύντομα θα καταργηθούν από την τιμολόγηση, σε συμμόρφωση με ευρωπαϊκή σύσταση.
Τι προβλέπει το Protergia Picasso
Το νέο τιμολόγιο καλύπτει το 98% των οικιακών καταναλωτών, προσφέροντας τρία βασικά πακέτα:
Small: 29,99€ – 54,99€/μήνα | Κατανάλωση 1.325 – 2.700 kWh/έτος
Medium: 69,99€ – 139,99€/μήνα | Κατανάλωση 3.550 – 6.000 kWh/έτος
Large: 274,99€ – 499,99€/μήνα | Κατανάλωση 11.000 – 20.200 kWh/έτος
Αντίστοιχα, παρουσιάστηκαν 9 προσαρμοσμένα πακέτα για επιχειρήσεις, με έμφαση στη μικρή επαγγελματική δραστηριότητα, ενώ για τις μεγαλύτερες εμπορικές καταναλώσεις, η εταιρεία προανήγγειλε νέα εργαλεία το επόμενο διάστημα.
Δείτε τα μπλε τιμολόγια ρεύματος σήμερα
#ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΤΙΜΕΣ_ΡΕΥΜΑ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βρούτσης: «Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα είναι στη συνάντηση»
- Καρκίνος του πνεύμονα: Ένας ύπουλος εχθρός χωρίς θορυβώδη συμπτωματολογία που μπορεί να προληφθεί
- Ο Νικόλας Νιάρχος παντρεύτηκε στην Ελβετία – Το εντυπωσιακό νυφικό και οι πρώτες εικόνες από τον πολιτικό γάμο
- Η παραδεισένια, αλλά «καταραμένη» παραλία της Κρήτης
- Διαμαρτυρία Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών παρόχων
- Δίκη για Μάτι: Ενοχή για 10 κατηγορούμενους – Αθώοι Δούρου και Μπουρνούς
- Equipe: «Eκτός Μονακό ο Τζέιμς επειδή συμμετείχε σε συμπλοκή σε εστιατόριο»
- Τροχαίο ατύχημα στην Πανεπιστημίου - Σοβαρά τραυματίας οδηγός μηχανής
- Τα δυο σφηνάκια που τελειώνουν το μαρτύριο του υγρού της κολονοσκόπησης
- Το TikTok απαγόρευσε το ανθυγιεινό #SkinnyTok
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Στη Βουλή ο νέος ΚΟΚ: Ποιες παραβάσεις ποινικοποιούνται - Mε sms οι κλήσεις, αλλάζουν τα πρόστιμα
- Σεισμός στη Ρόδο: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι, «δεν θα έχουμε κάτι ιδιαίτερο»
- Σεισμός ανοιχτά της Ρόδου: Νεκρό 14χρονο παιδί στην Τουρκία, τουλάχιστον 69 τραυματίες
- Τι προβλέπει ο νόμος για το «μπ@στ@ρδοι» του Αταμάν και πώς τιμωρείται;
- Ο Πάουλο Σόουζα αναλαμβάνει την ΑΕΚ, σύμφωνα με την A’ Bola
- Έφτασε η ώρα της κρίσης για το Μάτι: Σε λίγο η απόφαση του Εφετείου
- Μαίρη Συνατσάκη: Στον χρόνο άρχισαν τα επικριτικά σχόλια, «μέχρι πότε θα τη θηλάζεις, θα πάει πανεπιστήμιο»
- Στροφή στα μπλε τιμολόγια για φτηνότερο ρεύμα
- Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θερμή μάζα εκτοξεύει τη θερμοκρασία - Πότε θα δείξει 38άρια
- Guardian: Στοχευμένα τα ισραηλινά πλήγματα στα σχολεία-καταφύγια της Γάζας

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Στροφή στα μπλε τιμολόγια για φτηνότερο ρεύμα
- Μελέτη του Χάρβαρντ αποκαλύπτει ότι για την καρδιά δεν αρκεί μόνο ο τύπος διατροφής
- Ο Πάουλο Σόουζα αναλαμβάνει την ΑΕΚ, σύμφωνα με την A’ Bola
- Καλλιρρόη Μυριαγκού: «Το Κωνσταντίνου & Ελένης το πλήρωσα επαγγελματικά, δεν έκανα τηλεόραση ξανά»
- Τι προβλέπει ο νόμος για το «μπ@στ@ρδοι» του Αταμάν και πώς τιμωρείται;
- Μαίρη Συνατσάκη: Στον χρόνο άρχισαν τα επικριτικά σχόλια, «μέχρι πότε θα τη θηλάζεις, θα πάει πανεπιστήμιο»
- Έφτασε η ώρα της κρίσης για το Μάτι: Σε λίγο η απόφαση του Εφετείου
- Guardian: Στοχευμένα τα ισραηλινά πλήγματα στα σχολεία-καταφύγια της Γάζας
- Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θερμή μάζα εκτοξεύει τη θερμοκρασία - Πότε θα δείξει 38άρια
- Σεισμός στη Ρόδο: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι, «δεν θα έχουμε κάτι ιδιαίτερο»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στη Βόρεια Ελλάδα για κακουργηματικές απάτες
- ΟΟΣΑ: Ανθεκτική η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας - Θα «τρέξει» με ρυθμό 2% φέτος και 2,1% το 2026
- Στις ΗΠΑ μεταβαίνουν ο προσωπάρχης του Ζελένσκι και η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης - Τι θέλει να πετύχει ο Αντρίι Γερμάκ
- Ολλανδία: Ο Βίλντερς έριξε τον κυβερνητικό συνασπισμό - Ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές
- Ανατροπή: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα πάει τελικά στο ραντεβού της Τετάρτης με τον Βρούτση
- Πεντέλη: Συνελήφθη 16χρονος με κλεμμένη μηχανή, μετά από καταδίωξη
- Βάνα Μπάρμπα: Αυτό που πέρασα ήταν μια πρώτη μορφή καρκίνου - Στα δύσκολα δεν μένει κανείς δίπλα σου...
- Πρόστιμο σε άνδρα που έκαψε το Κοράνι έξω από την τουρκική πρεσβεία στο Λονδίνο
- Βρετανία: Τέσσερις οι συλλήψεις για τους εμπρησμούς σε ακίνητα του Κιρ Στάρμερ
- Πολωνία: Ρελάνς με ψήφο εμπιστοσύνης επιχειρεί ο Τουσκ μετά την ήττα του κόμματός του στις εκλογές