Στον...θεό τα κρούσματα στην Αττική, 666 νέες μολύνσεις

Σκούρα τα πράγματα με τα κρούσματα στην Αττική. Οι νέες μολύνσεις σήμερα αγγίζουν τις 666. Παράλληλα, δραματική είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ Αττικής με την πληρότητα στα δημόσια νοσοκομεία να αγγίζει το 100% αυτήν την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Η διασπορά των κρουσμάτων στην Αττική

- Ανατολική Αττική 77

- Βόρειος Τομέας Αθηνών 90

- Δυτική Αττική 32

- Δυτικός Τομέας Αθηνών 123

- Κεντρικός Τομέας Αθηνών

179

- Νότιος Τομέας Αθηνών 71

- Νήσοι 7

- Πειραιάς 87

Τα κρούσματα σε όλη την Επικράτεια ΕΔΩΓεμάτες οι ΜΕΘ στην Αττική - Στο 100% η πληρότητα

Οι 362 κλίνες ΜΕΘ Covid (ενηλίκων) δηλαδή είναι γεμάτες. Τις τελευταίες ημέρες η λίστα αναμονής καθημερινά περιέχει 65 με 90 άτομα, Covid και μη Covid.

Αυτή την ώρα 28 covid και 70 non covid ειναι σε αναμονή.

Στη μάχη και δύο ιδιωτικές κλινικές

Επιπλέον, οι δύο ιδιωτικές κλινικές που θα συνδράμουν στη νοσηλεία ασθενών με COVID-19 νοσηλεύουν ήδη σχεδόν 60 ασθενείς σε απλές κλίνες (έχουν διατεθεί 160), ενώ δεν αποκλείεται στη μάχη να ενταχθούν και άλλες ιδιωτικές δομές, αν κριθεί απαραίτητο σύμφωνα με πληροφορίες του news4health.gr

Βέβαια, σε αυτή τη φάση στόχος είναι η μεταφορά ασθενών με καλύτερη κλινική εικόνα, ώστε να διασφαλιστούν χώροι για τα σοβαρότερα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν και την εμπειρία στη διαχείριση τους.

Το θέμα της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα συζητήθηκε και στην τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας, υπό τον Κ. Μητσοτάκη.

Οι εναλλακτικές άλλωστε έχουν αρχίσει να περιορίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες καταγράφηκε νέος υψηλός αριθμός νοσηλευομένων με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς έφθασε τις 4.620, εκ των οποίων οι 603 σε μονάδες εντατικής θεραπείας!

Εξ αυτών οι 2.580 ήταν ασθενείς COVID-19 που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής (ΕΣΥ, στρατιωτικά και ιδιωτικά). Μάλιστα, 568 είναι οι ασθενείς που βρίσκονται σε ειδικές κλίνες (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, αρνητικής πίεσης), με τους νοσηλευόμενους σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας να ανέρχονται σε 348.

Η κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ φαίνεται και από το ισοζύγιο εισαγωγών-εξιτηρίων. Χθες Καθαρά Δευτέρα εισήχθησαν σχεδόν 460 ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας, όταν τα εξιτήρια ήταν γύρω στα 165.

Η εβδομάδα, πάντως, αναμένεται κρίσιμη για την εξέλιξη της πανδημίας και την αντοχή του συστήματος, με την Κυβέρνηση να επιδιώκει να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, ελπίζοντας σε σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας.

Έκκληση για βοήθεια από τον Ιατρικό σύλλογο στους ιδιώτες
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους ιδιώτες ιατρούς μέλη του να ανταποκριθούν στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας και να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία.

Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 30 Παθολόγοι, Γενικοί ιατροί και Πνευμονολόγοι μέλη του ΙΣΑ, ωστόσο δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες την εξαιρετικά κρίσιμη αυτή περίοδο.

Το Υπουργείο Υγείας ζητά τη συνδρομή και των ιδιωτών Αναισθησιολόγων.

Το προσωπικό του ΙΣΑ, τις τελευταίες ημέρες έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους ιδιώτες ιατρούς μέλη του και τους ενημερώνει για την πρόταση του Υπουργείου Υγείας και την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των συναδέλφων τους που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη στα δημόσια νοσοκομεία.

Μάλιστα η σχετική πλατφόρμα του ΙΣΑ για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει προσαρμοστεί για να έχει τη δυνατότητα να δεχθεί αιτήματα ιατρών και από άλλα μέρη της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα