Στον δρόμο, χωρίς επίδομα ανεργίας, οι εργαζόμενοι της SKOT ΑΕ

Αντιμέτωποι με το φάντασμα της ανεργίας, χωρίς να μπορούν να λάβουν ούτε το σχετικό επίδομα, βρίσκονται οι 45 εργαζόμενοι της εταιρίας SKOT ΑΕ.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ), η διοίκηση της εταιρίας, αφού επέβαλλε στους εργαζόμενους καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας και ειδικότερα τρεις ημέρες το μήνα, μετά από εννέα μήνες επικαλείται έλλειψη παραγωγικού έργου, για να προχωρήσει σε πτώχευση.

Αποτέλεσμα

είναι οι εργαζόμενοι να μην έχουν λάβει τους μισθούς τριών μηνών μετά το εννεάμηνο της εκ περιτροπής εργασίας όπως ο νόμος ορίζει. Ακόμα χειρότερα, δεν έχουν συμπληρώσει ούτε καν τα απαραίτητα ένσημα που είναι 120 το χρόνο για να μπορέσουν να εγγραφούν στο Ταμείο Ανεργίας. Επίσης, δεν δικαιούνται σχετικό βοήθημα από τον ΟΑΕΔ, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί ούτε το Δώρο Χριστουγέννων, περίπου 400 ευρώ για κάθε εργαζόμενο και η δήλωση του εργοδότη είναι ότι αδυνατεί να το καταβάλλει. Επιπλέον, δεν μπορούν να πάρουν ούτε καν απόλυση με τη νόμιμη αποζημίωση, γιατί ο εργοδότης επικαλείται την έλλειψη χρημάτων.

Με επιστολή της προς την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η Ομοσπονδία ζητάει την παρέμβασή της, ώστε να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι δικαίωμα στο να τους καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ, αλλά και να καταφέρουν να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα