Στον αέρα οι ιδιοκτήτες 15 αναψυκτήριων, κινδυνεύουν με έξωση λόγω προεκλογικού διαγωνισμού

Ερωτήματα εγείρονται για τη σκοπιμότητα της απόφασης του υπουργείου πολιτισμού και συγκεκριμένα του φορέα ΟΔΑΠ (οργανισμός ανάπτυξης και διαχείρισης πολιτιστικών πόρων) να προκηρύξει παραμονές των εκλογών, διαγωνισμό για 15 αναψυκτήρια ανά την επικράτεια τα οποία έως σήμερα και επί σειρά ετών διαχειρίζονται οι ίδιοι τοπικοί επαγγελματίες.

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται αιφνιδιαστικά ανακατανομή της πίτας. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 2017 προκαλώντας την αντίδραση τότε πολλών βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι με επικεφαλής την Όλγα Κεφαλογιάννη, ως αρμόδια τομεάρχη

τουρισμού, είχαν παρέμβει κοινοβουλευτικά με την υποβολή σχετικών ερωτήσεων στη Βουλή. Τώρα, οι πιέσεις προς τους υφιστάμενους αναδόχους γίνονται πιο επιτακτικές.

Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο του ΟΔΑΠ που παρουσιάζουν σήμερα τα Dnews και φέρει ημερομηνία 19.01.2023, ο οργανισμός απαιτεί την άμεση απόδοση του μίσθιου, διαφορετικά «Θα ασκήσουμε τα δικαιώματα έκδοσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής με τη συνδρομή της αρμόδιας αστυνομικής αρχής».

Δηλαδή αν δεν φύγουν, θα καλέσουν την αστυνομία πριν καν διενεργηθεί ο νέος διαγωνισμός! Όπως φαίνεται στο έτερο έγγραφο, αυτό της προκήρυξης, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 28 Φεβρουαρίου, άρα ο διαγωνισμός δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν τον Μάρτιο, μες στην προεκλογική περίοδο.

Το θέμα έχει ήδη κοινοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους νεοδημοκράτες βουλευτές της περιφέρειας να διατυπώνουν έντονα παράπονα για τη στάση της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην οποία αποδίδουν αποκλειστικές ευθύνες για τη μεγάλη αυτή αναστάτωση.

#ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ #ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΟΔΑΠ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Στον αέρα οι ιδιοκτήτες 15 αναψυκτήριων,κινδυνεύουν με έξωση λόγω προεκλογικού διαγωνισμού