Στο «τσεπάκι» της Εθνικής μας η πρωτιά - Άνετη νίκη απέναντι στη Βρετανία με 93-77

Η Ελλάδα έκανε τη δουλειά απέναντι στη Βρετανία, ακριβώς όπως έπρεπε. Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά με ορεξάτο τον Κώστα Σλούκα, η Εθνική μας ομάδα επικράτησε εύκολα με 93-77 των Βρετανών.

Τα πολυ καλά νέα της βραδιάς ήταν η μεγάλη χρησιμοποίηση των Παπαγιάννη, Σλούκα και Λούντζη, που όχι μόνο είχαν την ευκαιρία να βρουν ρυθμό, αλλά το συνδύασαν με εξαιρετική παρουσία.

Ειδικά ο Σλούκας, που πλέον δείχνει

πανέτοιμος για την τελική ευθεία. Αυτός έκανε καταπληκτική εμφάνιση με 21 πόντους, 5 ασίστ και 25 στην αξιολόγηση. Ο Λούντζης έπαιξε 22 λεπτά και είχε 10 πόντους, ενώ και ο Παπαγιάννης πήρε μπάλας, τελείωσε φάσεις και αλλοίωσε σουτ. Άλλη μια πληθωρική εμφάνιση και για τον Παπανικολάου, που είχε 10 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και άμυνες... παντού.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβηκε στο 3-0 και έχει πλέον δύο σαραντάλεπτα μπροστά της για να κλείσει την πρώτη φάση του EuroBasket 2022 απέναντι στην Ουκρανία και την Εσθονία, πριν ταξιδέψει την 9η Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο για τις νοκάουτ αναμετρήσεις.

Επόμενο εμπόδιο, αυτό της Ουκρανίας το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου στις 18:00. Αυτό θα είναι το τέταρτο ματς της φάσης των ομίλων, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αναμένεται να παίξει απέναντι στον Άλεξ Λεν και τον Κώστα Αντετοκούνμπο να βρίσκεται στον δρόμο της επιστροφής στη δράση μετά από τον τραυματισμό που υπέστη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σερβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

#ΕΘΝΙΚΗ_ΕΛΛΑΔΟΣ #EUROBASKET_2022 #ΕΘΝΙΚΗ_ΟΜΑΔΑ #ΣΛΟΥΚΑΣ #ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα