Στο τραπέζι το ακραίο σενάριο για δελτίο καυσίμων - Τι απαντά η κυβέρνηση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δελτίο καυσίμων τον Χειμώνα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καθώς όπως είπε «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ακραίο σενάριο δελτίου καυσίμων εφόσον επιδεινωθεί η κατάσταση με τα καύσιμα λόγω της ενεργειακής κρίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως «έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, επεξεργαζόμαστε όλα τα σενάρια, ακόμα και τα πιο ακραία προκειμένου να εξασφαλίσουμε τον ομαλό εφοδιασμό της χώρας σε ενέργεια. Για τον λόγο αυτό

γίνονται τακτικές συσκέψεις της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις για να είμαστε έτοιμοι και για τα πιο ακραία σενάρια».

Για υπόθεση Λιγνάδη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι υποστηρίζει ότι είναι κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς, υιοθετεί και εφαρμόζει πρακτικές της παγκόσμιας νέο-ακροδεξιάς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - καταγγέλλοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την αποφυλάκιση Λιγνάδη.

Στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο Γιάννης Οικονόμου έκανε εκτεταμένη αναφορά στην υπόθεση Λιγνάδη, καθώς το ζήτημα απασχολεί έντονα την κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα, όπως υπογράμμισε, γίνεται απόπειρα στυγνής πολιτικής εκμετάλλευσης.

Η κοινωνία αναρωτιέται πως είναι δυνατόν κάποιος που προφυλακίζεται ως κατηγορούμενος για βιασμό, όταν καταδικάζεται για βιασμό να αφήνεται ελεύθερος. Ο προβληματισμός και οι απορίες της κοινωνίας είναι εύλογοι. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι του να γίνεται απόπειρα απαξιώσης της Δικαιοσύνης, στυγνής πολιτικής εκμετάλλευσης του ζητήματος και ακόμα χειρότερα χυδαίας ταύτισης του ενόχου με την Kυβέρνηση και την εξουσία υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση.

Το πρώτο, ο προβληματισμός, τα ερωτηματικά της κοινωνίας, μπορεί κανείς να τα καταλάβει γιατί οι πολίτες δεν είναι δικαστές και επίσης δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το πλαίσιο βάσει του οποίου οι λειτουργούν και κρίνουν οι δικαστές. Το άλλο όμως συνιστά μια βαθειά αντιδημοκρατική και χυδαία συμπεριφορά.

#ΔΕΛΤΙΟ_ΚΑΥΣΙΜΩΝ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΣΕΝΑΡΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα