Στο τραπέζι η δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν και ελεύθερο επάγγελμα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτο το ενδεχόμενο να δοθεί και στους γιατρούς του ΕΣΥ το δικαίωμα να ασκούν ελεύθερο επάγγελμα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην άρση του ασυμβίβαστου για τους γιατρούς του ΕΣΥ - όπως ήδη ισχύει σε πανεπιστημιακούς και στρατιωτικούς γιατρούς - εξέφρασε η Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ανάγκη άρσης των διαφοροποιήσεων που ισχύουν μεταξύ των γιατρών σε ΕΣΥ,

στρατό και πανεπιστήμια.

«Αποτελεί ύψιστης σημασίας το ζήτημα στελέχωσης των νοσοκομείων», σημείωσε, δίνοντας έμφαση στο γεγονός οτί πολλοί γιατροί εγκαταλείπουν την Ελλάδα, αναζητώντας περισσότερες ευκαιρίες.

«Στο ΕΣΥ υπάρχουν ιατροί πολλών ταχυτήτων: Υπάρχουν οι πανεπιστημιακοί, οι στρατιωτικοί και οι ιατροί του ΕΣΥ.

Οι πανεπιστημιακές θέσεις γίνονται ανάρπαστες γιατί οι πανεπιστημιακοί έχουν δικαίωμα άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος παράλληλα με το έργο τους μέσα στα νοσοκομεία», προσέθεσε.

«Το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι στρατιωτικοί. Πρέπει λοιπόν να προσφέρουμε τις ίδιες δυνατότητες σε όλους τους ιατρούς.

Δυνατότητες που δίνονται σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα να φεύγουν από την δική μας. Δίνοντας αυτές τις ευκαιρίες θα στελεχωθούν οι θέσεις των περιφερειακών νοσοκομείων. Δεν είναι καινοφανές αυτό, ισχύει στα περισσότερα συστήματα της Ευρώπης».

Keywords
Τυχαία Θέματα