Στο «σφυρί» χιλιάδες κατοικίες σε λαϊκές γειτονιές - Οι τράπεζες σοκάρουν τους δανειολήπτες

«Βροχή» πλειστηριασμών σήμερα καθώς είναι προγραμματισμένοι 717 ενώ την άλλη βδομάδα έρχονται άλλοι 1.011 - Στα σκαριά η αλλαγή του νόμου Κατσέλη

Σύμφωνα με πληροφορίες η προστασία της πρώτης κατοικίας στην ουσία παύει να υφίσταται καθώς το όριο φαίνεται πως θα υποχωρήσει στα 80.000 ευρώ, αν και η αρχική πρόταση των ευρωπαίων ήταν να πάει ακόμη πιο κάτω στα 75.000 ευρώ.

Εάν προχωρήσει η πρόταση αυτή θα δούμε λαϊκές κατοικίες να βγαίνουν στο «σφυρί». Ακίνητα που στις περισσότερες περιπτώσεις πρώτης κατοικίας,

δεν ανήκουν σε πλουσίους ή κατ΄ επάγγελμα κακοπληρωτές.

Η πορεία των κόκκινων δανείων δεν φαίνεται να πηγαίνει προς το καλύτερο, ενώ τραπεζικές πηγές τονίζουν ότι πρέπει με κάθε τρόπο να μειωθούν και να πιεστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές επιτέλους να πληρώσουν.

Το όριο των 80.000 ευρώ, αν τελικά υιοθετηθεί θα λειτουργεί ανεξάρτητα από την όποια ρύθμιση που θα αντικαθιστά το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας στον νόμο Κατσέλη που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/2019. Το σχέδιο των τραπεζών δεν θα λάβει νομοθετική μορφή αλλά θα αποτελεί μία άτυπη συμφωνία μεταξύ των τραπεζών, ώστε να πιεστούν ακόμη περισσότερο, όσοι μπορούν να πληρώσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα