Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Η εισήγηση στην ΠτΔ για τη διάλυση της Βουλής

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έτσι ώστε να υπάρξει επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών εισηγείται αυτήν την ώρα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου υπέγραψαν διά περιφοράς τη σχετική Πράξη

του οργάνου.

Αμέσως μετά είναι προγραμματισμένη η μετάδοση δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία θα υπογραμμίζει πως η ανάγκη για διατήρηση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης και για οικονομική σταθερότητα, αλλά και το ζητούμενο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας επιβάλλουν τον σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή αργότερα το απόγευμα.

Οι υπηρεσιακοί υπουργοί

Ήδη ανακοινώθηκαν οι δύο θέσεις υπουργών που αλλάζουν χέρια.

Τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη αντικαθιστά με καθήκοντα υπηρεσιακής υπουργού η κ. Καλλιόπη Σπανού, καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία είχε διατελέσει και Συνήγορος του Πολίτη. Η ορκωμοσία της θα γίνει την Κυριακή, στις 18:00.

Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος στη θέση του Γιάννη Οικονόμου, αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΚΑΤΕΡΙΝΑ_ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ #ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ_ΜΕΓΑΡΟ #ΔΙΑΛΥΣΗ_ΒΟΥΛΗΣ #ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ_ΕΚΛΟΓΩΝ #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023
Keywords
Τυχαία Θέματα