Στο Μαξίμου η πρώτη βιντεοκλήση μέσω 5G

O Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την ευρεία ικανοποίηση του για τη δημοπράτηση του δικτύου 5G στην Ελλάδα κατά τη συμμετοχή του σε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών του Ομίλου Deutsche Telekom και του ΟΤΕ.

«Το θέμα της σημερινής μας συνάντησης έχει περιεχόμενο ουσιαστικό, αλλά πιστεύω

ότι έχει και μία πολύ μεγάλη συμβολική σημασία, γιατί ενώ αποτελεί ένα βήμα στο ψηφιακό αύριο της χώρας, συμβαίνει την επομένη ακριβώς της ολοκλήρωσης δημοπράτησης των συχνοτήτων για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας.

Η τεχνολογία 5G δεν αποτελεί απλά την επόμενη γενιά ασύρματης επικοινωνίας, αλλά εγκαινιάζει μια εποχή υψηλών ταχυτήτων και απεριόριστων δυνατοτήτων. Πρόκειται για μία από τις ταχύτερες και πιο αξιόπιστες τεχνολογίες που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα και μελλοντικά θα αλλάξει θεαματικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε, αφού σχεδιάστηκε για να ικανοποιεί τις καθημερινά αυξανόμενες τεχνολογικά απαιτήσεις, με χαρακτηριστικά που καμία άλλη τεχνολογία δεν είχε έως σήμερα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου:

Η πρώτη βιντεοκλήση σε δίκτυο 5G είναι γεγονός από σήμερα στην Αθήνα μας μέσω του δικτύου του OTE Group of Companies (HTO).
Με την ολοκλήρωση της δημοπρασίας συχνοτήτων για τα δίκτυα νέας γενιάς, η Ελλάδα γίνεται μια από τις μόλις 3 ευρωπαϊκές χώρες που αποκτά εμπορική πρόσβαση στα δίκτυα 5ης γενιάς. Μια διαδικασία που υλοποιήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς σε 12 μόλις μήνες, με διαφάνεια και διορατικότητα μια και η δημοπράτηση όλου του φάσματος διαθέσιμων συχνοτήτων δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη χώρα μας για την προσέλκυση περισσότερων ψηφιακών επενδύσεων με μηδενικό πλέον χρόνο υστέρησης στη μεταφορά δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας.
Ένα σημαντικό βήμα στο μέλλον που δεν διαθέτει μόνο οικονομική ή τεχνολογική σημασία, αλλά και βαθύτατα κοινωνική καθώς αυτό που αποκαλούμε 5G σημαίνει ταχύτερη και εγκυρότερη βοήθεια σε όλα τα απομακρυσμένα νησιά ή χωριά της χώρας μας μέσω της τηλεϊατρικής, αποτελεσματικότερη λειτουργία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, χρόνο και χρήμα στον πολίτη που συναλλάσσεται με το κράτος και τον ιδιωτικό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα